Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

AWARD BLUES ACT VOOR THE DAMNED AND DIRTY
Geplaatst op woensdag 10 juli 2024

Dutch Blues Foundation

The Damned and Dirty krijgen de Dutch Blues Award Act

Met de Dutch Blues Awards geeft de Dutch Blues Foundation (DBF) waardering aan mensen die een belangrijke bijdrage leveren aan de Blues in Nederland. Afgelopen jaren zette de DBF daarmee een kleine 100-tal bands, muzikanten, personen en organisaties in de spotlights. Dit jaar worden acht Awards uitgereikt, waaronder de AWARD BLUES -ACT. Die is dit jaar voor the DAMNED and DIRTY.

De acts worden aangedragen door het publiek' die hun voorkeur kenbaar kan maken via onze website. Uit de lijst van namen wordt een aantal acts geselecteerd die beoordeeld worden door een vakjury, die vervolgens bepaalt wie de Award krijgt in 2024. Acts kunnen deze Award maar één maal krijgen. 

The Damned and Dirty is één van de aangedragen blues acts en is daaruit door de vakjury van de Dutch Blues Awards verkozen tot DE Blues Act van Nederland in 2024. Ze bestaan al meer dan 10 jaar en vinden zichzelf steeds opnieuw uit. De blues van The Damned and Dirty is verfrissend te noemen en zeker origineel, terwijl ze ook de meer traditionele muziek niet schuwen. Een mooie mix van blues zoals we die kennen en kennis mee zouden moeten maken, met een zeer eigen stijl. Niet vreemd dat ze als één van de aangedragen bluesacts volgens de vakjury van de Dutch Blues Awards voor beste Blues Act 2024 uitblinken in de criteria eigen stijl, creatief gebruik van bluestoonladders, technische vaardigheid, professionaliteit en interactie met het publiek. 

De uitreiking van de Award vindt plaats tijdens de Dutch Blues Challenge op 6 oktober in TivoliVredenburg

Dutch Blues Foundation


Bekijk het nieuwsoverzicht