Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

BAS KLEINE WINT DUTCH BLUES AWARD HARPIST 2015
Geplaatst op vrijdag 11 maart 2016

Bas Kleine is de winnaar van de Dutch Blues Award 2015 in de categorie Dutch Blues Harpist. Bas was één van de door de Award Commissie van de Dutch Blues Foundation voorgedragen muzikanten en wist uiteindelijk de meeste publieksstemmen binnen te halen.

Dutch Blues Foundation
Bas Kleine is al een kwart eeuw actief als harmonicaspeler en speelde onder andere met Sugar Mama, Albatross, No Jacks en Jean-Paul Rena & Terrawheel. In 2015 was Bas met grote regelmaat op het podium te zien met Livin’ Blues Xperience en zijn eigen Bas Kleine & the Harmaniacs. Ook is hij sinds kort weer terug in de band van Jean-Paul Rena. Bas is niet iemand die in het middelpunt der belangstelling staat, maar altijd zijn instrument voor zich laat spreken.
Hij wordt door zijn collega’s zeer gewaardeerd en weet in Livin’ Blues Xperience de legendarische John Lagrand te doen vergeten. Het publiek weet hem echter ook te waarderen, wat blijkt uit het feit dat hij na zijn eerdere nominatie in 2013 nu ook de Award heeft binnengehaald.
 
Als motivering voor zijn nominatie werd aangevoerd het gemak en de souplesse, waarmee hij zich al jaren presenteert en dat hij nog steeds veel mensen weet te raken met zijn virtuoze spel.
 
Informatie over de uitreiking van de Award volgt zo spoedig mogelijk.
 

De Dutch Blues Awards worden jaarlijks door de Dutch Blues Foundation uitgereikt aan personen of organisaties die zich op een bijzondere manier verdienstelijk hebben gemaakt voor de blues. Er worden Awards uitgereikt in de categorieën Dutch Blues Band, Dutch Blues Artist, Dutch Blues CD, Dutch Blues Hall of Fame en Keeping the Blues Alive. De Dutch Blues Foundation zet zich sinds 2009 in voor de promotie van bluesmuziek en bluesmusici.
De stichting wil talentvolle muzikanten een podium bieden, zorgdragen voor erkenning van bluesmusici en bijdragen aan de bekendheid van de blues in Nederland.


Bekijk het nieuwsoverzicht