Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

CD REFUEL VAN THE VELDMAN BROTHERS NAAR MEMPHIS
Geplaatst op zaterdag 14 oktober 2017

Voor de jaarlijkse Best Dutch Blues CD Award kunnen Nederlandse bands hun nieuwe CD bij de Dutch Blues Foundation (DBF) aanmelden. Alle CD’s worden beluisterd en beoordeeld door een jury, die bestaat uit presentatoren van blues-radioprogramma’s en bluesrecensenten. Uiteindelijk rollen daar aan het eind van het jaar drie nominaties uit, waarop bluesliefhebbers uit het hele land digitaal kunnen stemmen. 

Dutch Blues Foundation
 

Omdat de DBF ook lid is van de The Blues Foundation in Memphis mag de DBF elk jaar een Nederlandse CD aanmelden om in aanmerking te komen voor de Best Self-Produced CD. De CD moet uit zijn gekomen tussen 1 november 2016 en 1 oktober 2017. Begin oktober werden alle, bij de DBF ingezonden, CD's naast elkaar gelegd en blijkt dat de CD Refuel van The Veldman Brothers tot nu toe de meeste punten heeft gekregen van de CD-jury.

De bekendmaking van de Best Self-Produced CD is op zaterdag 20 januari 2018 tijdens de finale van de International Blues Challenge in Memphis. In 2015 waren The Veldman Brothers ook al de Nederlandse inzending voor de Best Self-Produced CD en niet zonder resultaat. Toen kwam de CD Livin’ By the Day in de top 5.


Bekijk het nieuwsoverzicht