Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

DATUM DUTCH BLUES AWARDS 2012 BEKEND
Geplaatst op vrijdag 6 juli 2012

De Raad van Advies van de Dutch Blues Foundation bezoekt veel optredens om te kijken en te luisteren welke bands en artiesten in aanmerking komen voor een nominatie. De genomineerden worden tijdens de Bluesdag, zondag 23 september 2012, bekend gemaakt.
Van 1 oktober tot 1 december 2012 kan er door het publiek gestemd worden via de website.

Bluesdag
Zondag 23 september 2012 organiseert de Dutch Blues Foundation voor de tweede keer de Bluesdag. Op deze dag wordt de workshop ‘Playing blues on my Harmonica’ door Benjamin 'Harmonica' Streuper gegeven en de masterclasses ‘Gitaar en de blues’ door Guus & Johnny Laporte (Barrelhouse), ‘De ritmesectie in de blues’ door Harm van Sleen & Robbie Carree en ‘Hammond & Leslie’ door Rob Mostert.
Om drie uur gaat de Dutch Blues Challenge 2012 van start. Big Bo, BluesFellas, Blues on Bootz, Little Boogie Boy, Red White & Blues, Robbert Fossen & Peter Struijk, Sugar Boy and the Sinners, The Veldman Brothers, The LoveVeins  en Trouble No More gaan de uitdaging aan om voor een onafhankelijke jury,  in 20 minuten te laten zien en horen waar zij goed in zijn.
Een band en een solo/duo worden geselecteerd om mee te doen aan de International Blues Challenge in Memphis, (USA). De band vertegenwoordigt ook Nederland tijdens de European Blues Challenge in Toulouse, (Fr) en speelt in het eerste weekend van mei op het Moulin Blues Festival te Ospel.

Bekijk het nieuwsoverzicht