Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

DUTCH BLUES AWARD DRUMMER 2016 GAAT NAAR EDUARD NIJENHUIS
Geplaatst op donderdag 16 februari 2017

Eduard Nijenhuis zal dit jaar de Dutch Blues Award 2016 ontvangen in de categorie Dutch Blues Drummer. In 2015 en 2016 werd hij door de Awardcommissie genomineerd en in 2016 kreeg hij van het publiek de meeste stemmen.

Dutch Blues Foundation
Foto: Bert Lek

Sinds 2008 vormt hij met bassist Jan Markus The Dynaflow, een ijzersterke ritmesectie, die al jaren als basis fungeert voor de Fossen en Struijk Band, maar ook andere binnen- en buitenlandse artiesten hebben in de loop der jaren van deze ritmetandem gebruik gemaakt. Zijn uitstekende techniek, professionaliteit en altijd zichtbare enthousiasme zorgden ervoor dat de commissie weer niet om hem heen kon. Afgelopen jaar begeleidde  hij ondermeer James 'Super Chikan' Johnson en de heren vormden een combinatie, die het begrip spelplezier een nieuwe dimensie gaven.

De Award zal op een nog nader bekend te maken tijdstip aan Eduard worden overhandigd.

De Dutch Blues Awards worden jaarlijks door de Dutch Blues Foundation uitgereikt aan personen of organisaties die zich op een bijzondere manier verdienstelijk hebben gemaakt voor de blues. Er worden Awards uitgereikt in de categorieën Dutch Blues Band, Dutch Blues Artist, Dutch Blues CD, Dutch Blues Hall of Fame en Keeping the Blues Alive. De Dutch Blues Foundation zet zich sinds 2009 in voor de promotie van bluesmuziek en bluesmusici. De stichting wil talentvolle muzikanten een podium bieden, zorgdragen voor erkenning van bluesmusici en bijdragen aan de bekendheid van de blues in Nederland.

Meer informatie: www.dutchbluesfoundation.nl/bluesgrafie


Bekijk het nieuwsoverzicht