Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

DBF AWARD DRUMMER 2015 VOOR JODY VAN OOIJEN
Geplaatst op donderdag 3 maart 2016

Jody van Ooijen zal binnenkort de Dutch Blues Award 2015 in de categorie Dutch Blues Drummer tegemoet kunnen zien. Uit de door de Award Commissie voorgedragen genomineerden kwam Jody uiteindelijk met de meeste stemmen uit de bus.

Evenals zijn band Rootbag zal op 19 maart 2016 tijdens het optreden op de Southern Bluesnight in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen Jody van Ooijen zijn Award overhandigd krijgen.

Dutch Blues Foundation

 
Jody wist in de loop der jaren al vijf nominaties binnen te slepen, waarvan er nu voor de tweede keer een in een Award omgezet wordt. Eerder kreeg hij deze over 2012 uitgereikt. Jody is de vaste drummer van Richard van Bergen’s Rootbag en Little Steve & the Big Beat, maar als die bands niet optreden valt hij wel ergens in of is weer eens gerekruteerd om een buitenlandse artiest van een stevige en/of swingende fundering te voorzien.
 
Als motivering worden vooral genoemd zijn fantastische shuffle, zijn geweldige improvisatiecapaciteiten en zijn vermogen om zich schijnbaar moeiteloos aan te passen in elke willekeurige setting. Het lijkt hem nauwelijks moeite te kosten. Een bijzonder veelzijdige man, die het drummen met de paplepel binnenkreeg en zich deze discipline perfect heeft eigen gemaakt.

De Dutch Blues Awards worden jaarlijks door de Dutch Blues Foundation uitgereikt aan personen of organisaties die zich op een bijzondere manier verdienstelijk hebben gemaakt voor de blues. Er worden Awards uitgereikt in de categorieën Dutch Blues Band, Dutch Blues Artist, Dutch Blues CD, Dutch Blues Hall of Fame en Keeping the Blues Alive. De Dutch Blues Foundation zet zich sinds 2009 in voor de promotie van bluesmuziek en bluesmusici. De stichting wil talentvolle muzikanten een podium bieden, zorgdragen voor erkenning van bluesmusici en bijdragen aan de bekendheid van de blues in Nederland.


Bekijk het nieuwsoverzicht