Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

DUTCH BLUES AWARD CD 2015 UITGEREIKT AAN BIG BO
Geplaatst op zondag 3 april 2016

Big Bo Brocken kreeg zaterdag 2 april op het Roepaen Blues Festival in Ottersum de Dutch Blues CD Award 2015 voor zijn CD Traveling Riverside uitgereikt.

Dutch Blues Foundation
 Foto: Vera van Faassen - v.l.n.r. Janny van Dooren, Big Bo Brocken, Dirk de Hen

Tijdens het sfeervolle en goed georganiseerde Blues Festival in het voormalige kloostercomplex Roepaen, beklom Dirk de Hen na het derde nummer het podium om namens de Dutch Blues Foundation een korte toelichting te geven op de procedure en de beoordeling van de aangemelde CD’s.

Traveling Riverside van Bo kwam met Ralph de Jongh’s Sun Coming Up en The Damned and Dirty’s Hoodoo Down als top 3 uit de bus. Uiteindelijk kreeg de CD Traveling Riverside de meeste stemmen van het publiek.

Dutch Blues Foundation


Janny van Doorn memoreerde het afgelopen halfjaar waarin er na het winnen van de Dutch Blues Challenge enorm veel extra werk op het pad van Bo en zijn partner, steun en toeverlaat Vera van Faassen was gekomen en waarbij tussendoor ook nog de CD opnamen gepland stonden. Maar zelfs met wat tegenslag, zoals een gebroken snaar die tot het bot in de wijsvinger was geschoten en met hechtingen, lukte het toch om de CD op de geplande releasedatum uit te brengen en nog net op tijd aan te kunnen melden voor de CD Award.
 
Een superblije en trotse Bo nam hierna de Award in ontvangst. In zijn dankwoord betrok Bo zijn partner Vera van Faassen door haar op het podium te vragen, bedankte Ruurd van der Vegt voor de mondharmonica partijen op de CD, hoesontwerper Kristof Devos, familie, vrienden en de Dutch Blues Foundation.

Dutch Blues FoundationBekijk het nieuwsoverzicht