Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

DUTCH BLUES CHALLENGE 2016 - DE EERSTE RONDE
Geplaatst op zaterdag 30 april 2016

 
Dutch Blues Foundation


Morgenavond, 30 april 2016, starten we met de voorrondes van de Dutch Blues Challenge 2016 in JJ Music House in Zoetermeer. Zes bands laten zien en horen wat ze in huis hebben. Het publiek en een jury bepalen welke twee er doorgaan naar de finale op 9 oktober 2016 in Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep.

De bands die zich zich tijdens de eerste voorronde zullen presenteren zijn:
  • Blues Dog & Friends
  • Bluestooth
  • Bos’s Blues Band
  • Ramblin’ Dog
  • St. Louis Slim
  • Temporary Roads
 
De meeste stemmen gelden. De vakjury bestaat uit drie leden uit de blueswereld:  Jay Bodean, Ron Guerin en Marcel Vos.
 
Jay is in Zoetermeer en omgeving een bekend figuur. Hij is al sinds 1968 serieus bezig in de muziek. Een (zeer getalenteerde) oude rot in het vak kun je hem noemen. Momenteel zingt Jay alweer een aantal jaren in The Southside Blues Revue, de basis bestaat uit 5 man, maar kan uitgebreid worden met 1, 2 of meer blazers. De stijl is een mengeling van Blues, Rock, Soul, Funk, Rock.
 
Ron is frontman en gitarist bij Sugar Boy and The Sinners. In 2012 won hij met zijn collega’s de Dutch Blues Challenge 2012 en in 2013 deden ze mee aan zowel de International Blues Challenge in Memphis Tennessee als aan de European Blues Challenge, waar ze derde werden.
 
Marcel houdt zich elke week intensief bezig met heel verschillende blues stijlen, want hij is samensteller en presentator van het bluesprogramma Blues Power, een zeer gewild programma op Gouwestad radio. Dit programma is te beluisteren op de donderdagavond met herhaling op zaterdagavond om acht uur.1968 serieus bezig in de muziek. Een (zeer getalenteerde) oude rot in het vak kun je hem noemen. Momenteel zingt Jay alweer een aantal jaren in The Southside Blues Revue, de basis bestaat uit 5 man, maar kan uitgebreid worden met 1, 2 of meer blazers. De stijl is een mengeling van Blues, Rock, Soul, Funk, Rock. 1968 serieus bezig in de muziek. Een (zeer getalenteerde) oude rot in het vak kun je hem noemen. Momenteel zingt Jay alweer een aantal jaren in The Southside Blues Revue, de basis bestaat uit 5 man, maar kan uitgebreid worden met 1, 2 of meer blazers. De stijl is een mengeling van Blues, Rock, Soul, Funk, Rock.

De avond wordt gepresenteerd door bluesman in hart en nieren: Frits Krieg.
 
Dutch Blues Foundation

 
Er zijn nog tickets, je bestelt ze via deze link.
 
 
 
 
 
 


Bekijk het nieuwsoverzicht