Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

DUTCH BLUES CHALLENGE 2019 DAVE WARMERDAM BAND
Geplaatst op maandag 23 september 2019

Dutch Blues Foundation

 
Zondag 6 oktober Bluesdag in Nieuw-Vennep met o.a. de finale van de Dutch Blues Challenge. Komende weken stellen we de finalisten aan je voor. Vandaag de Dave Warmerdam Band. Een letterlijk en figuurlijke nog jonge bluesband. Aan de hand van meerdere vragen geven de bandleden antwoord waarom ze meedoen aan de Dutch Blues Challenge. 
 
Dutch Blues Foundation


 1. Bandbezetting

  Janne Timmer - zang; 
  Dave Warmerdam - toetsen, zang;
  Sonny van den Berg - gitaar, backing vocals,
  Rick van de Voort - drums, backing vocals, 
  Lars Hoogland - basgitaar.
 2. Wanneer zijn jullie in deze formatie begonnen en hoe is dat zo gekomen?

  De huidige formatie bestaat eigenlijk nog maar zeer kort. De eerste keer dat we met z'n vijven speelden was in november 2018. Door Sonnys operatie aan zijn polsen hebben we tot ons optreden op Swing Wespelaar in augustus met invallers gespeeld, waaronder de Vlaamse Gilan van Camp. Waar Dave tot april 2018 eerst alle vocals op zich nam bleek Janne de perfecte aanvulling van de band.
 3. Waarom doen jullie mee aan de Challenge?

  We doen mee aan de challenge omdat in alles wat we spelen de voorliefde voor de blues naar voren komt en omdat we dat graag willen delen met een groter publiek. We vinden het een uitdaging om een eigen stijl te vinden die een breed publiek aanspreekt waarin de blues de ondertoon heeft. Ook zijn we zeker niet bang om een stevige klassieke blues neer te zetten zoals deze bedoeld is.
 4. Wat verwacht je van de Challenge?

  De Blues challenge is voor ons een mooie gelegenheid om blues Nederland kennis te laten maken met onze muziek. We zullen een set spelen die representatief is voor wat wij doen. Het is voor ons tegelijkertijd een leerproces en een mogelijkheid tot groei waarbij het een mooie bijkomstigheid is als de muziek gewaardeerd wordt of aanslaat.
 5. Hoe pakken jullie de Challenge aan: gewoon een paar sterke nummers uit jullie repertoire of een speciale showcase om de jury te overtuigen?

  Op de challenge zullen we uitsluitend nieuw eigen werk spelen, waarbij we zullen debuteren met één geheel nieuw nummer. Hierbij trachten wij met gevarieerde nummers verschillende facetten van de band te laten zien om de jury en het publiek te overtuigen. We nemen het publiek mee op een reis van stevige bluesrock via traditionele blues naar een knallende afsluiter.
 6. Hoe plaatsen jullie jezelf in de blues scene qua stijl en ambitie?

  Een ambitie van ons is om de blues ook bij de jeugd levendig te houden. We hopen dit te bereiken met onze eigen stijl, maar in de live-setlists zijn ook altijd onvervalste bluesnummers te horen. Met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar probeert onze band jongeren en leeftijdsgenoten te inspireren en enthousiasmeren om blues te spelen en te luisteren.
 7. Is er iets wat het publiek van jullie zou moeten weten of dat tot op heden onbekend of onderbelicht is gebleven?

  Het is natuurlijk bekend dat Sonny Ray een zeer lange tijd niet mee kon spelen door zijn polsoperaties. Ondanks dat hij niet tot nauwelijks kon spelen, was hij wel aanwezig bij alle repetities en mee gecomponeerd aan de nieuwe nummers en arrangementen.
 8. Mochten jullie winnen, wat verwachten jullie van het effect?

  Dan toch maar een quote van Dire Straits: Money for nothing and chicks for free.
 9. Eigen werk is voor velen een ultieme droom en vaak een moeizaam proces, hoe gaat dat bij jullie?

  Tot kort geleden bestond ons repertoire uit covers. Sinds een aantal maanden schrijven we onze eigen nummers en ontwikkelen we meer onze eigen sound. Ook bij de covers al probeerden we onze eigen draai aan de nummers te geven maar dat komt natuurlijk veel beter tot zijn recht in ons eigen werk. Bij het schrijven van nieuwe songs kan elk bandlid ideeën aandragen. Hoewel dit per nummer anders kan lopen komen Dave, Sonny of Janne vaak met een riff of soms een nummer wat al bijna af is. In de repetitie wordt hier dan met z'n allen op verder geborduurt. De teksten zijn van Janne afkomstig maar de muzikale begeleiding is uiteindelijk een mix van de input van ons allemaal.
 10. Welk nummer welke jullie spelen geeft het beste de ontwikkelingen van de band weer?

  We hebben recent een nummer geschreven, I Won’t Complain. Dit nummer is nog niet uitgebracht maar zal zeker te horen zijn tijdens de Bluesdag op 6 oktober.
 
 
Dutch Blues FoundationBekijk het nieuwsoverzicht