Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

DUTCH BLUES CHALLENGE 2019 ROBBERT DUIJF
Geplaatst op dinsdag 3 september 2019

Dutch Blues Foundation


Zondag 6 oktober Bluesdag in Nieuw-Vennep met o.a. de finale van de Dutch Blues Challenge. Komende weken stellen we de finalisten aan je voor. We beginnen met de in 1974 geboren singer, songwriter en gitarist Robbert Duijf. Een passievol muzikant, die zijn muziek puur, oprecht en vol overgave vertelt en presenteert in een mix van eigen werk en traditionals. Aan de hand van 10 vragen geeft hij antwoord op zijn drive om mee te doen aan de Dutch Blues Challenge. 

Robbert Duijf

Robbert Duijf
 1. Wanneer ben je in deze formatie begonnen en hoe is dat zo gekomen?

  Ben begonnen met het duo Third House On The Left. Waar we in 2017 een debuut album mee hebben uitgebracht (Love to See you cry). We hebben veel live shows gedaan en we zijn nog steeds actief.  Daarnaast begon ik ook optredens alleen te doen, dit gebeurde voor het eerst spontaan in begin 2018, dit beviel me zo goed dat ik een show opnam en een live album heb uitgebracht onder mijn eigen naam, ondertussen ben ik hard bezig met het schrijven van een nieuw album.
 2. Waarom doe je mee aan de Challenge?

  Gokje wagen denk ik. Ik heb nog nooit wat gewonnen in mijn leven ;) Nee grapje. De blues is mijn passie en ik wil graag door een groter publiek gehoord worden om deze passie te delen en deze traditionele muziek niet verloren te laten gaan. 
 3. Wat verwacht je van de Challenge?

  Op de dag zelf een leuke muzikale middag met mooie ontmoetingen waarin de beste mag winnen.ik heb er uiteraard heel veel zin in.
 4. Hoe pak je de Challenge aan? Gewoon een paar sterke nummers uit je repertoire spelen of een speciale showcase om de jury te overtuigen?

  Mijn setlijst is zelfs voor mij 9 van de 10 shows een verrassing. Dit houdt het spontaan en puur. Ik pas ‘m meestal ter plekke aan, mijn gevoel geeft me dan in wat nodig is.

 5. Hoe plaats je jezelf in de blues scene qua stijl en ambitie? 

  Ik maak Blues, dat is zeker. maar ik ben denk ik toch iets breder qua sound. Mijn stijl is wel typisch fingerstyle, daarnaast heb ik ook folk en zeker weten gospels als invloed. Ambitie: mooie eerlijke liedjes schrijven dat is het hoofddoel, Ik speel heel graag live. heerlijk de interactie met het publiek, en thuis aan de keuken tafel blijft ook lekker. 
 6. Is er iets wat het publiek van je zou moeten weten of dat tot op heden onbekend of onderbelicht is gebleven?

  Dat mijn muziekcarrière is begonnen in de Metalscene.
 7. Mocht je winnen, wat verwacht je van het effect?

  Ik heb geen verwachtingen en eerst maar eens spelen op 6 oktober.zien we vandaar uit wel weer verder. Natuurlijk zal het altijd helpen om het grotere publiek te bereiken, en stel je eens voor wat een mooie reis ik dan mag maken.
 8. Eigen werk is voor velen een ultieme droom en vaak een moeizaam proces, hoe gaat dat bij jou?

  Ik maak muziek omdat ik zo mijn verhalen en muziek kan spelen en vertellen. Ik schrijf al heel mijn leven, gelukkig wordt mijn 'uitlaatklep' ook door anderen gewaardeerd. Ik ben op dit moment flink aan het werken aan nieuw materiaal.
 9. Welk nummer dat je speelt geeft het beste de jouw ontwikkeling weer?

  Dat is moeilijk, elke keer als je een nieuw nummer af hebt is dat de beste spiegel van je zelf. maar als ik moet kiezen is dat denk ik "My Only Friend" 
 10. Wat zijn we vergeten te vragen?

  Wat is je grootste inspiratie geweest om deze weg in te slaan? 
  De dag dat ik Michael de Jong per toeval zag spelen was ik om, de passie, het vuur en de overgave. Dat was voor mij het moment dat ik wist waar ik naartoe wilde.


Dutch Blues Awards en Dutch Blues ChallengeBekijk het nieuwsoverzicht