Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

DUTCH BLUES CHALLENGE - THE DAMNED AND DIRTY
Geplaatst op maandag 3 oktober 2016

Zondag 9 oktober is het zover, de zesde editie van de Dutch Blues Challenge, waarbij dit jaar voor het eerst de deelnemers zich wisten te plaatsen via voorrondes. Zes bands en twee acts in de categorie solo/duo’s zullen aantreden om de felbegeerde trip naar Memphis in de wacht te slepen, maar voor het publiek vooral een prettig bluesfeestje te bouwen. Evenals vorig jaar stelden Paul Scholman en Ton Kok de deelnemers voor via de sites van de Dutch Blues Foundation en Blues Magazine. We zijn alweer aan de laatste toe, The Damned and Dirty (band).

Dutch Blues Foundation

Foto: Folkert Hielema

The Damned and Dirty is een blues/roots duo van internationale kwaliteit. Kevin de Harde (zang/harmonica, 34) en Micha Sprenger (gitaren/zang, 27) vormen een uniek duo, doordat ze traditionele Amerikaanse blues en rootsmuziek weten te spelen met eigentijdse en spitsvondige teksten.

Live staan ze als een huis met huilende slidegitaar, krachtige zang, smaakvolle fingerpicking en rauwe bluesharp. Op hun albums presenteren ze een breed palet aan verschillende muziekstijlen. Naast blues laten ze zich ook inspireren door jazz, country en rock.

Het duo schrijft alle nummers zelf en heeft daarmee een bijzonder repertoire opgebouwd. Elk jaar brengen ze een album uit. Met hun albums wonnen ze drie jaar op rij de award voor Best Dutch Blues Cd (2012, 13 en 14), uitgereikt door de Dutch Blues Foundation. Hun vierde album Hoodoo Down is net uit en is ook genomineerd voor dezelfde prijs.

Daarnaast treedt The Damned and Dirty ook op als band, met extra versterking van Alexander van Meerten op drums, Dirk van Hoven (Lucifer's Playlist) op bas en Bram Slinger (Drukwerk, Lucifer's Playlist) op de toetsen.
In 2014 stonden de heren Sprenger en De Harde als duo in de finale, dit keer treden zij aan met de band.

Hieronder hun antwoord op de bekende vragen.

Waarom doen jullie mee aan de Challenge?
Omdat we nu eindelijk wel eens willen winnen. En Memphis is a cool place to be.

Wat verwacht je van de Challenge?
Veel bekende gezichten en lekkere biertjes na het optreden.

Hoe pakken jullie de Challenge aan: gewoon een paar sterke nummers uit jullie repertoire spelen of een speciale showcase om de jury te overtuigen?
We geven een fucking awesome show met alleen eigen nummers.

Hoe plaatsen jullie jezelf in de bluesscene qua stijl en ambitie?
Onze muziek is veel breder dan het etiket blues. Roots, Americana, Singer-songwriter en zelfs een beetje pop hier en daar. We hebben al 4 albums volgeschreven met eigen muziek en het vijfde album komt eraan.

Is er iets wat het publiek van The Damned and Dirty zou moeten weten of dat tot op heden onbekend of onderbelicht is gebleven?
We hebben een hekel aan Pokemon Go en bluespolitie maar houden onvoorwaardelijk van onze moeders.

Voor meer info klik hier (website) of hier (Facebook) of bekijk hier de video.


Bekijk het nieuwsoverzicht