Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

DUTCH BLUES CHALLENGE - D.C. DEDLY`S
Geplaatst op maandag 19 september 2016

Op 9 oktober a.s. vindt in Hotel de Rustende Jager de finale van de Dutch Blues Challenge plaats. De finalisten, welke we deze week voorstellen zijn de D.C. Dedly’s, die zich tijdens de voorronde bij onze vrienden van Keeping The Blues Alive in Vlierden voor de finale wisten te plaatsen.

Dutch Blues Foundation


De D.C. Dedly’s, een unieke in 2013 gestarte bluesband, speelde op 31 januari bij ‘Tussen de schuifdeuren’ in hotel Centraal te Someren. De band bestaat uit vier muzikanten die bijeengekomen zijn door, zo zeggen ze zelf, Mr. D.C. Dedly. Volgens sommigen de uitvinder van de bluesmuziek.

De D.C. Dedly’s maken eigen songs die deels gaan over reiservaringen in het diepe zuiden van Amerika, maar ook gewoon over vrouwen en whisky. Ze zorgen voor energieke blues met een glimlach en een sausje folk en rock.

Vier zeer uiteenlopende karakters vormen samen de D.C. Dedly’s. Compleet verschillend in uitstraling, sfeer en sound, maar toch één uniek geheel. Micky The Gypsy Norlens, vertolkt door Michiel Malschaert, is een sterke, energieke, pure en zeer muzikale frontman. Hij neemt je mee in de songs van de D.C. Dedly’s met zijn gitaar, zijn geweldige zang en bewonderenswaardige melodieën op zijn bluesharp die hij in een munitieriem om zijn bovenlijf draagt. Wild Bill, vertolkt door René Niessen, brengt geweldige riffs ten gehore. Afgewisseld met dynamische en meeslepende solo’s, die de band een aantal keren naar een muzikale climax brengen. Hierbij zijn de show elementen onmisbaar. De gitaar gaat in de nek en de snaren worden zelfs met tong en tanden bespeeld, dit alles zonder de muzikale kwaliteit teniet te doen. Het publiek is razend enthousiast. Whisky Willy Winnfield, a.k.a. Stijn Lomans, speelt de bas in de band. Hij zet een uitgesproken persoonlijkheid neer en speelt prima basloopjes. De whisky mag natuurlijk niet ontbreken, de fles gaat meerdere malen aan de mond. Dan is daar Sgt. Johnny Morrow, vertolkt door Thijs Henderikx. Hij zet strakke en lekkere ritmes neer waarop de rest van de band kan bouwen.

Bezetting:
Michel Malschaert - zang en harmonica
René Niessen - gitaar
Stijn Lomans - bas
Thijs Henderikx - drums
 
De inmiddels bekende vragen werden door de band als volgt beantwoord:
 
Waarom doen jullie mee aan de Challenge?
Op de eerste plaats doen we mee omdat ontzettend veel plezier beleven in het spelen van muziek. Daarnaast willen we graag laten zien wat we kunnen, we spelen alleen eigen geschreven nummers en we proberen steeds beter te worden, dan is het goed om je te meten met andere bands.
 
Wat verwacht je van de Challenge?
Aandacht van een groter publiek, we spelen nu veelal in de regio Eindhoven en zo krijgen we ook landelijk aandacht.
 
Hoe pakken jullie de Challenge aan: gewoon een paar sterke nummers uit jullie repertoire spelen of een speciale showcase om de jury te overtuigen?
Natuurlijk pakken we onze sterkste nummers, alleen vormen we die zo in onze set van 20 minuten, zodat we alle tijd precies benutten en zo een spetterend geheel krijgen voor publiek en jury.
 
Hoe plaatsen jullie jezelf in de bluesscene qua stijl en ambitie?
Onze ambitie is denk ik om zoveel mogelijk te spelen en plezier te maken en uiteindelijk misschien wel om naar Mempis te gaan. Maar we zijn al mega tevreden met het feit dat we de finale van DBC bereikt hebben.
 
Is er iets wat het publiek van de D.C. Dedly’s zouden moeten weten of dat tot op heden onbekend of onderbelicht is gebleven?
Eigenlijk niet, we zijn wie we zijn en we doen wat we doen. Ons blueshart ligt bij de vrouwen, whisky en sigaren maar dat is bij ons publiek al bekend. We gaan gewoon knallen 9 oktober.
 
Verdere info: Klik hier (website) of klik hier (Facebook)
Video: Klik hier
 
Samenstelling: Paul Scholman en Ton Kok
Foto: Leo Gabriels


Bekijk het nieuwsoverzicht