Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

DUTCH BLUES CHALLENGE - RAMBLIN` DOG
Geplaatst op maandag 5 september 2016

We zijn al weer halverwege met onze voorstelronde van de deelenemers aan de Dutch Blues Challenge 2016-finale. Deze week stellen we Ramblin’ Dog voor, dat zich tijdens de eerste voorronde van de Dutch Blues Challenge in het Zoetermeerse JJ Music House wist te plaatsen voor de finale in Hotel de Rustende Jager in Nieuw-Vennep.

Dutch Blues Foundation


Ramblin’ Dog: Akoestische bluesband.

Ingetogen en swingend, maar vooral met passie gespeelde blues. Akoestische bluesband Ramblin’ Dog zorgt voor kippenvel en losse heupen. Ramblin’ Dog, de vier-mans akoestische bluesband, speelt mede door de brede instrumentale bezetting een grote variëteit aan blues. Naast eigen werk spelen zij op eigen wijze nummers van Big Daddy Wilson, Eric Bibb, J.J. Cale, Eric Clapton, Matt Andersen e.a. Op kleine en grote podia, festivals, cafés, huiskamers, (privé-)feesten en andere onverwachte plekken zorgt Ramblin’ Dog voor een sfeervol optreden met toegankelijke, relaxte, opzwepende en aanstekelijke blues. Ramblin’ Dog speelt door heel Nederland en buiten de landsgrenzen.

De vier muzikanten zijn door de compacte akoestische setting en bescheiden plek die zij innemen, prima te boeken voor allerlei gelegenheden.

Bezetting:

Frank Reemers - gitaar en zang

Joep de Greef - gitaar, bluesharp en zang

Markus Trum - bas

Hans Marijnissen - cajon en percussie

Dutch Blues Foundation


Op de voorgelegde vragen kwamen de volgende antwoorden binnen:

Waarom doen jullie mee aan de Challenge?
Onze muziek laten horen aan het publiek en ervaren wat mensen daarvan vinden. Naamsbekendheid verhogen.

Wat verwacht je van de Challenge?
Eerlijke en deskundige beoordeling van de bands. Een gezellige en muzikale middag. Ontmoeten van bluesliefhebbers. Goed voor de naamsbekendheid.

Hoe pakken jullie de Challenge aan: gewoon een paar sterke nummers uit jullie repertoire spelen of een speciale showcase om de jury te overtuigen?
We blijven onszelf en daarmee willen we de jury overtuigen (plezier en passie). We willen de diversiteit van onze muziek laten horen. Overwegend eigen nummers en wellicht bewerkte bestaande nummers. Slow en up tempo.

Hoe plaatsen jullie jezelf in de bluesscene qua stijl en ambitie?
We zijn een viermans akoestische bluesband (licht uit versterkt overigens) en daarmee onderscheiden we ons van veel andere blues bands en ook ten opzichte van de blues solisten en duo’s. Onze ambitie?. dat mensen onze muziek waarderen én dat we bekend zijn in de Bluesscene in Nederland en meer, zodat we ook op grote podia en festivals worden gevraagd. Want ook daar kunnen we met het gevarieerde repertoire zeer goed uit de voeten.

Is er iets wat het publiek van Ramblin’ Dog zou moeten weten of dat tot op heden onbekend of onderbelicht is gebleven?
We zijn bezig met een serieuze CD met overwegend eigen nummers. Die willen we 9 oktober gereed hebben.
Daarnaast (en niet minder belangrijk) zijn we uitermate gepassioneerde bluesmuzikanten die er veel plezier in hebben om muziek te maken en het publiek te zien genieten.
Verder besteden we veel aandacht aan het repertoire dat voor een groot deel uit eigen nummers bestaat. De muziek de we maken is vaak afwijkend van het standaard muzikale blues schema en het moet een goede balans zijn tussen rustige en uptempo nummers, zodat er ook geswingd kan worden. En voor degenen die het nog niet hadden opgemerkt. Joep heeft een geweldige blues stem.

Voor meer info over de band: klik hier
Voor video: klik hier

Samenstelling: Paul Scholman (BluesMagazine) en Ton Kok (Dutch Blues Foundation)Bekijk het nieuwsoverzicht