Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

DUTCH BLUES CD AWARD 2019 VOOR THE DYNAMITE BLUES BAND
Geplaatst op donderdag 16 april 2020

Dutch Blues Foundation


Voor deze jaarlijkse Award kunnen Nederlandse bands hun nieuwe CD aanmelden bij de Dutch Blues Foundation (DBF). Ze worden beluisterd en beoordeeld door een jury, bestaande uit presentatoren van blues-radioprogramma’s en bluesrecensenten. Uiteindelijk rollen daar aan het eind van het jaar drie nominaties uit, waarop bluesliefhebbers uit het hele land digitaal kunnen stemmen. 
In 2019 ontvingen we 17 CD's. In de top-3 eindigden de Dave Warmerdam Band, Richville en the Dynamite Blues Band.
In februari kon er worden gestemd en Medicine van the Dynamite Blues Band kreeg uiteindelijk de meeste stemmen van het publiek. Van harte gefeliciteerd Renzo, Wesley, JJ en Jan.

Dutch Blues Foundation


DBF-bestuursleden Lianne Ruijgrok en Marcel van der Linden maakten dit zojuist bekend voor de woning van het blij verrraste bandlid Renzo van Leeuwen. Zij hadden dat eigenlijk vanavond willen doen in Zaandam bij de opening van de 10e European Blues Challenge, die helaas niet door kon gaan ivm de corona-crisis. De titel van hun CD had niet toepasselijker kunnen zijn, een eerlijk Medicine tijdens coronatijd. De uitreiking van de Award vindt plaats tijdens de Bluesdag van de DBF op zondag 4 oktober in Nieuw-Vennep.


Bekijk het nieuwsoverzicht