Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

MICHAEL DE JONG KOMT IN DUTCH BLUES HALL OF FAME
Geplaatst op zondag 19 februari 2017

Sinds de oprichting van de Dutch Blues Foundation worden jaarlijks mensen, die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de blues in Nederland, opgenomen in de Dutch Blues Hall of Fame. Deze eer valt dit jaar ten deel aan Michael de Jong.

Dutch Blues Foundation

Michael de Jong werd in Frankrijk geboren uit een Franse moeder en een Nederlandse vader. Al op vijfjarige leeftijd verhuisde de familie naar de Verenigde Staten. Op zijn dertiende leerde hij zichzelf gitaar spelen na Johnny Cash aan het werk gezien te hebben. In Amerika belandde hij via Detroit en New Orleans uiteindelijk aan de westkust en speelde daar met mensen als Jerry Garcia, Paul Butterfield, Albert Collins, John Lee Hooker, Maria Muldaur, Country Joe McDonald, Charlie Musselwhite en Albert King. Uiteindelijk werd hij tot diens dood begeleider van niemand minder dan Jimmy Reed, onder wiens invloed hij zich ook aan het schrijven van songs waagde. In 1981 nam hij zijn eerste album op: "All Night Long".

Begin jaren tachtig keerde hij terug naar Europa en kwam via Parijs, Londen, Bremen en Kopenhagen aan het eind van de jaren tachtig uiteindelijk in Amsterdam terecht. In 1993 kwam zijn eerste Europese cd uit, die werd gevolgd door een imposante reeks geluidsdragers, die stuk voor stuk hoge kwaliteit bieden.De zanger/gitarist/songwriter heeft een ongekende diepgang in zijn werk en weet in zijn eentje het publiek ademloos aan het luisteren te krijgen. Doordat zijn gezondheid de laatste jaren wat minder is, is Michael momenteel bezig met een afscheidstournee, maar zal ongetwijfeld, zolang zijn gestel het toelaat, incidenteel nog zijn fraaie songs op het podium laten horen. Nog steeds vloeien er met grote regelmaat nieuwe songs uit zijn pen.Tijdens zijn optreden in De Pluk in Geldermalsen op 18 februari 2017 werd door de Dutch Blues Foundation aan deze unieke artiest bekend gemaakt dat hij aan het rijtje Harry Cuby Muskee, Oscar Benton, Rob Hoeke, Barrelhouse, Martin van Olderen, Livin' Blues, Flavium, Eelco Gelling en Jaap Hindriks zal worden toegevoegd.

Op 16 juni wordt Michael de Jong officiële toegelaten in de Dutch Blues Hall of Fame. Dit vindt plaats tijdens zijn laatste optreden in Calypso Theater (Wijk bij Duurstede)

Dutch Blues Foundation
De Dutch Blues Awards worden jaarlijks door de Dutch Blues Foundation uitgereikt aan personen of organisaties die zich op een bijzondere manier verdienstelijk hebben gemaakt voor de blues. Er worden Awards uitgereikt in de categorieën Dutch Blues Band, Dutch Blues Artist, Dutch Blues CD, Dutch Hall of Fame en Keeping the Blues Alive. De Dutch Blues Foundation zet zich sinds 2009 in voor de promotie van bluesmuziek en bluesmusici. De stichting wil talentvolle muzikanten een podium bieden, zorgdragen voor erkenning van bluesmusici en bijdragen aan de bekendheid van de blues in Nederland.

Dutch Blues Foundation


Bekijk het nieuwsoverzicht