Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

DUTCH KBA AWARD VOOR BERT LEK
Geplaatst op zondag 29 december 2013

Rotterdam - Zaterdagavond ontving Bert Lek, sinds halverwege de jaren zeventig actief in de Nederlandse blueswereld, in Bluessociëteit L’Esprit een fors plakkaat met de mededeling dat hij voor zijn jarenlange inzet voor de bluesmuziek in Nederland de Dutch Keeping The Blues Alive Award 2013 krijgt uitgereikt.

Rien 
Dutch Blues Foundation
Wisse, voormalig uitgever van het Nederlandse bluestijdschrift Block,  memoreerde dat Lek sinds halverwege de jaren zeventig actief is als bluesfotograaf, terwijl hij al een kwart eeuw bluesfestivals (mede-) organiseert, waaronder An Evening With The Blues, dat van oorsprong plaatsvond in Tiel, maar dat vorig jaar in enigszins afgeslankte vorm is verhuisd naar LantarenVenster in Rotterdam. Ook voor jaarlijks terugkerende festivals in Zwolle, Heerlen en tot voor kort Cuijk was Lek smaakmaker. Daarnaast is hij gekend als lokale radiomaker, verslaggever en netwerker.
Eerder dit jaar ontving Lek een koninklijke onderscheiding voor zijn bluesactiviteiten.


De KBA Award wordt door de Dutch Blues Foundation uitgereikt aan personen of organisaties die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het promoten van blues in Nederland.
De award zal worden uitgereikt op zondag 9 februari in Nieuw-Vennep tijdens het jaarlijks georganiseerde Dutch Blues Awards.


Bekijk het nieuwsoverzicht