Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

DYNAMITE BLUES BAND NAAR FINALE VAN DUTCH BLUES CHALLENGE 2018
Geplaatst op maandag 23 juli 2018

Na beoordeling van de twintig ingezonden aanmeldingen door de Challengecommissie van de Dutch Blues Foundation, hebben zeven bands en één duo zich geplaatst voor de finale op zondag 7 oktober 2018 in Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep
Daar gaan ze uitmaken wie Nederland gaat vertegenwoordigen in Memphis tijdens de Internationale Blues Challenge 2019 en later dat jaar bij de European Blues Challenge. De aanmeldingen zijn beoordeeld op bluesinhoud, presentatie, originaliteit en vocaal- en instrumentaal talent. duo Gumbo and the Monk is de enige finalist in de categorie solo/duo-act. Op basis van hun optreden in de finale bepaalt de jury of dit duo Nederland mag vertegenwoordigen in Memphis. In tegenstelling tot vorige jaren worden er dit keer geen voorrondes gehouden. De geselecteerde acts gaan rechtstreeks door naar de finale om te laten zien en horen waarom zij op internationale podia thuishoren. 

Dutch Blues Foundation


Dutch Blues Foundation


THE DYNAMITE BLUESBAND

Bandbezetting:
Wesley van Werkhoven - zang en mondharmonica
JJ van Duijn - gitaar
Renzo van Leeuwen - bas
Jan Aandewiel - drums
 
Waarom doen jullie mee aan de Challenge?
We zijn als band nu een dikke vijf jaar bezig en hebben gelukkig al veel mooie avonturen meegemaakt (o.a. De Zwarte Cross, Ribs & Blues, Bluesfestival Peer en een optreden bij De Wereld Draait Door), maar het was er simpelweg niet eerder van gekomen om eens met de 'Blues Challenge' mee te doen (ook omdat we vaak al geboekt waren rond die datum). Aangezien er vele bekenden van ons bij betrokken zijn, speelde het wél altijd op de in onze gedachten. Na een erg positief gesprek met Kars van Nus (Detonics) waren we overtuigd; hij heeft ons aangespoord om gewoon de uitdaging aan te gaan en er optimaal van te genieten. 
 
Wat verwacht je van de Challenge?
We zien de Challenge niet als een wedstrijd, maar als een mooie, nieuwe 'muziek-ervaring' met erg veel goede muzikanten, veel bekenden (in het publiek maar ook in de organisatie) en we willen er gewoon een knallende middag van maken.
 
Hoe pakken jullie de Challenge aan: gewoon een paar sterke nummers uit jullie repertoire spelen of een speciale showcase om de jury te overtuigen?
We willen in ieder geval onze 'diversiteit' naar voren laten komen tijdens de Challenge; we nemen liever niet de begaande paden in 'De Blues' maar willen met onze muziek steeds weer verrassen en het publiek wat nieuws meegeven. Daarnaast willen we met onze energie en liefde voor de Blues het publiek (en de jury) laten swingen. Uiteraard kleden we de show mooi aan (maar dat blijft nog een verrassing.)
 
Hoe plaatsen jullie jezelf in de bluesscene qua stijl en ambitie?
We houden zelf enorm van de traditionele(re) Blues (Muddy Waters, Little Walter, Howlin Wolf etc. etc.) maar wij kiezen bij het schrijven van onze eigen nummers tóch vaak voor een verrassende twist of niet zo voor de hand liggende melodieën en tempowisselingen. Na twee albums met uitsluitend eigen werk hebben we zo een mooie basis voor ons repertoire gelegd. Het is een cocktail van Blues, Rhythm and Blues, Swing en Rock’n’Roll waarbij de explosieve energie bij live-optredens vaak overspringt op het publiek 
 
Is er iets wat het publiek van jullie zou moeten weten of dat tot op heden onbekend of onderbelicht is gebleven?
Dat we sinds een paar weken een nieuwe drummer hebben. Onze vaste invaldrummer Jan Aandewiel heeft de drumstokken overgenomen van Niels Duindam, waarbij deze laatste nu als 'invaller' paraat staat als dat nodig is.

Dutch Blues FoundationBekijk het nieuwsoverzicht