Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

EUROPEAN BLUES CHALLENGE 2020 IN NEDERLAND
Geplaatst op zaterdag 17 maart 2018

De Dutch Blues Foundation en de Stichting Blues-in-Zaanstad maken bekend dat de European Blues Challenge in het jaar 2020 door de European Blues Union is toegekend aan Nederland. Met de Dutch Blues Foundation als Host van deze tiende editie van de European Blues Challenge zal de uitvoering ervan in handen liggen van de Stichting Blues-in-Zaanstad.

Plaats van handeling is het Zaantheater in Zaandam op de avonden van vrijdag 17 en zaterdag 18 april 2020. Aan de European Blues Challenge nemen naar verwachting blues acts uit 22 Europese landen deel, die beoordeeld gaan worden door een internationale deskundige vakjury. Uit binnen- en buitenland worden ongeveer 1800 bezoekers verwacht.

De Dutch Blues Foundation, opgericht ter promotie van de bluesmuziek en bluesmusici, viert haar tienjarig jubileum met de European Blues Challenge in Nederland. De stichting heeft als doel om talentvolle muzikanten een podium te bieden, zorg te dragen voor erkenning van bluesmuzikanten en een bijdrage te leveren aan de bekendheid van de Blues in Nederland.

De Stichting Blues-in-Zaanstad heeft als doel blues in de Zaanstreek te promoten en blues optredens waaronder festivals, mede mogelijk te maken. Het eerste grote evenement is de organisatie  van de European Blues Challenge.

Dutch Blues Foundation
V.l.n.r.: staand: Peter Tange (voorzitter BiZ), Lianne Ruijgrok (secretaris DBF), Karen Neumann (voorzitter DBF), Marcel van der Linden (penningmeester DBF), Paul Mooren (bestuurslid BiZ), zittend: Theo Schoegje (secretaris/penningmeester BiZ), Janny van Doorn (bestuurslid DBF) en Dirk de Hen (bestuurslid DBF en adviseur BiZ).
Op de foto ontbreekt: Paul Möhlmann, vice-voorzitter van de Stichting Blues-in-Zaanstad

Bekijk het nieuwsoverzicht