Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

EVEN VOORSTELLEN: EASTERFIELD
Geplaatst op maandag 25 september 2017

Op 8 oktober a.s. vindt in Hotel de Rustende Jager de finale van de Dutch Blues Challenge plaats. De finalist, welke we deze week voorstellen is Easterfield, die zich tijdens de voorronde voor de finale wisten te plaatsen.
Het ligt in de bedoeling dat elke band die in de finale staat zijn licht laat schijnen op de finale en wat de band/solisten-duo’s daar denken te bereiken.

Dutch Blues Foundation


Bandbezetting:

Bram Goeree - zang
Ruud Goeree - gitaar
Olaf de Groote - gitaar
Kris Tiemens - bas
Maikel Tanger - drums

Waarom doen jullie mee aan de Challenge?

Wij doen mee aan de Dutch Blues Challenge, omdat wij van mening zijn dat het een geweldig initiatief is voor bluesbands om zichzelf te laten horen aan een ander en vooral groter publiek. Wat ons betreft is Easterfield op een punt aangekomen om verder het land in te trekken en onze deelname aan de Challenge draagt daar nu al aan bij.
Verder is het natuurlijk te gek om andere bluesbands uit het land te zien en te horen tijdens zo’n Challenge, want daar genieten wij ook immens van en bovendien leren we daar ook weer van.
Het uiteindelijke doel is uiteraard de winst en de mogelijkheid om de Nederlandse blues scene te vertegenwoordigen in zowel Memphis als Hell, Noorwegen voor respectievelijk de International Blues Challenge en de European Blues Challenge. Dit zouden wij helemaal het einde vinden.

Wat verwacht je van de Challenge?

Allereerst een geweldige ervaring waar we als band, maar ook als persoon beter van worden. Daarnaast verwachten we geweldige optredens mee te maken van bluesbands van een soortgelijk kaliber, interesse te wekken bij nieuwe fans en interessante nieuwe connecties op te doen. Mochten we de finale winnen dan kijken we uit naar twee wel hele speciale optredens in het buitenland.
Laten we niet te ver vooruit gaan denken, wij gaan doen wat wij het beste kunnen en vooral genieten.

Hoe pakken jullie de Challenge aan: gewoon een paar sterke nummers uit jullie repertoire spelen of een speciale showcase om de jury te overtuigen?

Wij proberen inderdaad om een speciale showcase in elkaar te draaien waarbij de talenten van Easterfield als band voorop staan. De nummers worden zorgvuldig uitgekozen en naar alle waarschijnlijkheid aangepast om het geheel nog interessanter te maken.
Uiteraard pakken wij de nummers die voor Easterfield het beste werken en maken we afwegingen om zorg te dragen voor een energieke en dynamische set, ook al is het maar 20 minuten.
Tipje van de sluier: we hebben zelfs een compleet nieuw nummer geschreven voor de finale op 8 oktober.

Hoe plaatsen jullie jezelf in de blues scene qua stijl en ambitie?

Wij zijn nog niet zo bekend in de blues scene en hopen dat onze deelname aan de Dutch Blues Challenge mee gaat helpen om dat te veranderen.
Qua ambities hebben we niks te klagen, de neuzen staan volkomen dezelfde kant op gericht en het liefst doen we dan ook een wereldtournee. Wij snappen ook dat zoiets eigenlijk alleen voor de echte grootheden is weggelegd, maar met een gezonde dosis geluk/mazzel en hard werken kunnen er best een aantal dromen uitkomen. Laat het dan geen wereldtournee zijn, maar een tour door Nederland dan zijn wij al dolgelukkig.
Bovendien is er al een droom van ons uitgekomen, want we hebben begin 2017 ons debuutalbum ‘The Honky Tonk Sessions’ volledig in eigen beheer uitgebracht. Tevens wordt het album wereldwijd opgepakt door streamingstations.
Qua stijl, wij spelen overwegend blues rock en onze voorbeelden zijn dan ook artiesten als Kenny Wayne Shepherd, Joe Bonamassa, Bernard Allison, Stevie Ray Vaughan, Gary Moore, Philip Sayce,

Is er iets wat het publiek van Easterfield zou moeten weten of dat tot op heden onbekend of onderbelicht is gebleven?

We hebben met onze allereerste single Trouble een nummer 1 notering gehad in de iTunes Blues top 200.

Verdere info: WebsiteFacebookInstagramTwitterYoutubeiTunesSpotify

Samenstelling: Paul Scholman en Ton Kok.
Foto: Norman Hess


Bekijk het nieuwsoverzicht