Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

EVEN VOORSTELLEN: GG AND THE CRUISERS
Geplaatst op maandag 4 september 2017

Op 8 oktober a.s. vindt in Hotel de Rustende Jager de finale van de Dutch Blues Challenge plaats. De finalisten, welke we deze week voorstellen zijn G.G. and the Cruisers.

Het ligt in de bedoeling dat elke band die in de finale staat zijn licht laat schijnen op de finale en wat de band/solisten-duo’s daar denken te bereiken. Ze wisten zich via de voorronde in Hoogeveen voor de finale te plaatsen, 

Dutch Blues Foundation

Foto: Folkert Hielema

Bandbezetting:

Zang en akoestische gitaar: Henk de Ruiter
Bluesharp: Erik Niemeijer
Drums: Gerrit Bruinink
Upright Bass: Hans Niemeijer

Waarom doen jullie mee aan de Challenge?

In eerste instantie wilden een aantal bandleden niet direct meedoen aan de Challenge. We zijn van mening dat blues eigenlijk geen wedstrijd is maar het uiten van een bepaald gevoel door middel van muziek. Of je deze uiting je aanspreekt is een kwestie van smaak en over smaak valt immers niet te twisten. De opzet van de Dutch Blues Foundation en dus ook de DBC vinden wij echter geweldig. Het promoten van bluesmuziek en bluesmuzikanten in Nederland is een belangrijke zaak. Het zou jammer zijn wanneer de bluesmuziek teloor gaat bij het geweld van de huidige populaire muziek. Tijdens onze reis door Amerika hebben wij in de Sun Studio een CD opgenomen met alleen eigen nummers. Tijdens het instuderen van de nummers vonden we steeds meer dat iedereen onze muziek moet horen. Heel Nederland moet het horen. Dit waren voor ons argumenten genoeg om mee te doen aan de Challenge. Tijdens de voorrondes hebben we ook nog gemerkt dat het erg gezellig is om mee te doen, wat wil je nog meer.

Wat verwacht je van de Challenge?

Ten eerste zijn we er van overtuigd dat het een gezellige dag gaat worden. Wij vertrekken met een touringcar vol fans vanuit het hoge Noorden dus aan ons zal het niet liggen. Verder verwachten wij dat onze band in het zonnetje wordt gezet en dat wij ons kunnen gaan presenteren aan mensen die onze muziek graag mogen horen. Optredens op wat grotere podia zijn natuurlijk van harte welkom. Wij hopen natuurlijk dat we winnen want dan gaan we in Amerika het dak er afblazen met de nummers die we daar hebben opgenomen.

Hoe pakken jullie de Challenge aan: gewoon een paar sterke nummers uit jullie repertoire spelen of een speciale showcase om de jury te overtuigen?

In principe doen we ons ding net zoals altijd. We zullen een aantal van onze eigen nummers gaan spelen. Wij denken dat onze inzet en het spelen met passie genoeg is om de jury te overtuigen.

Hoe plaatsen jullie jezelf in de bluesscene qua stijl en ambitie?

Wij zijn een bluesband met alleen akoestische instrumenten en hierdoor klinkt de band behoorlijk vintage. Wij zijn een band waarin 'Oldschool' Blues 'Newschool' Blues ontmoet. Alle stijlen blues worden moeiteloos in elkaar verweven waardoor er een verfrissende eigentijdse maar toch ook vintage sound ontstaat. Het repertoire omvat zowel eigen werk als covers. Onze ambitie is om Nederland van ons te laten horen.

Is er iets wat het publiek van de G.G.  aand the "Cruisers zouden moeten weten of dat tot op heden onbekend of onderbelicht is gebleven?

Door onze trip naar Amerika zijn we terug gegaan naar de roots van onze muziek. Met name  het jammen met een ECHTE Delta Bluesmuzikant uit Clarcsdale gaf bij ons het bluesvirus vleugels.

Verdere info: Facebook, Website en Video

Samenstelling: Paul Scholman en Ton Kok


Bekijk het nieuwsoverzicht