Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

EVEN VOORSTELLEN: MR. BOOGIE WOOGIE
Geplaatst op dinsdag 22 augustus 2017

Op 8 oktober a.s. vindt in Hotel de Rustende Jager de finale van de Dutch Blues Challenge plaats. De finalist, welke we deze week voorstellen is Mr. Boogie Woogie, die zich tijdens de voorronde voor de finale wist te plaatsen.

Het ligt in de bedoeling dat elke band die in de finale staat zijn licht laat schijnen op de finale en wat de band/solisten-duo’s daar denken te bereiken.

Dutch Blues Foundation

Bezetting:

Waarom doe je mee aan de Challenge?

De PR van de DBF is prima en ik verwacht er dan ook zeker extra optredens aan over te houden. Al dan niet op korte- of lange termijn. Of je nu wint of niet. Het gaat om een hoger doel. De Dutch Blues Challenge is de opstap naar de International Blues Challenge. 

Wat verwacht je van de Challenge?

Ik speel een paar maanden per jaar in Amerika en verwacht dan ook dat ik een goede kans maak. Ik weet hoe het er in Amerika aan toe gaat en weet wat het publiek leuk vindt. Niet zozeer alleen bij de IBC maar over het algemeen.

Hoe pak je de Challenge aan: gewoon een paar sterke nummers uit je repertoire spelen of een speciale showcase om de jury te overtuigen?

Mix van de sterkste nummers in combinatie met een korte, soms grappige uitleg over de nummers.

Hoe plaats je jezelf in de bluesscene qua stijl en ambitie?

Ik ben professioneel pianist/zanger/entertainer en speel 'old school' Rhythm & Blues met als specialiteit Boogie Woogie. Ik probeer het publiek zoveel mogelijk bij mijn show te betrekken in de hoop op een leuke avond. En dat elke avond weer opnieuw. Het is nooit een 'gewonnen wedstrijd'.

Is er iets wat het publiek van Mr. Boogie Woogie zou moeten weten of dat tot op heden onbekend of onderbelicht is gebleven?

Best European Blues Pianist 2005, Best Dutch Blues Pianist 2010, the Liberace of Boogie Woogie, the 'Hardest Workin’ Man in Boogie Land'.

Bezoek onze Facebook-pagina, onze Twitter-pagina, onze website en bekijk de Youtube video / Youtube
Samenstelling: Paul Scholman en Ton Kok.
Foto door Anous Heil


Bekijk het nieuwsoverzicht