Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

EVEN VOORSTELLEN: RUV
Geplaatst op maandag 7 augustus 2017

Op 8 oktober a.s. vindt in Hotel de Rustende Jager de finale van de Dutch Blues Challenge plaats. De finalisten, welke we deze week voorstellen zijn RUV, die zich tijdens de voorronde voor de finale wisten te plaatsen.
Het ligt in de bedoeling dat elke band die in de finale staat zijn licht laat schijnen op de finale en wat de band/solisten-duo’s daar denken te bereiken.

Dutch Blues Foundation

Bandbezetting:

Waarom doen jullie mee aan de Challenge?

We willen het genre waarmee wij onze jeugd hebben doorgebracht nieuw leven in blazen. We merkten dat het blues genre steeds minder jong publiek trekt, wat wij enorm jammer vinden. Het vuur waarmee oude legendes hun instrument hebben gepakt en voor de eerste keren het podium op zijn gestapt, dat willen we overbrengen naar zowel authentiek blues liefhebbend publiek als fris jong publiek. We denken dat we via de Blues Challenge een groter publiek kunnen bereiken en zo het blues vuur naar de volgende generatie kunnen trekken.

Wat verwacht je van de Challenge?

Een enorm gaaf traject met enorm veel gave bands die allemaal dezelfde liefde voor het genre delen. Bij de voorronde vonden we de sfeer al heel tof, dat kan bij de finale alleen nog maar beter worden.

Hoe pakken jullie de Challenge aan: gewoon een paar sterke nummers uit jullie repertoire spelen of een speciale showcase om de jury te overtuigen?

Wij willen elk optreden zien als showcase. Het publiek, en in dit geval ook de jury, ziet RUV waarschijnlijk voor de eerste keer en ons doel is om hen te overtuigen met een eigen sound en passie voor onze muziek.

Hoe plaatsen jullie jezelf in de bluesscene qua stijl en ambitie?

Wij maken bluesrock waarvan je aan alle kanten verschillende invloeden kan ontdekken. De meeste invloeden komen van artiesten van ver voor onze tijd, maar hier en daar hoor je vernieuwende ideeën en invalshoeken die niet zou verwachten. De bluesrock die we maken is steviger en wat energieker dan de authentieke blues. Hiermee denken we een jonger publiek te bereiken door een grote spanningsboog in onze show.

Is er iets wat het publiek van RUV zou moeten weten of dat tot op heden onbekend of onderbelicht is gebleven?

De opnames van de eerste EP staan voor de deur. Om ons in de gaten te houden kun je ons volgen op Facebook, Instagram en via onze website.

Bekijk de video Devil in Me.
Samenstelling: Paul Scholman en Ton Kok


Bekijk het nieuwsoverzicht