Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

FINALISTEN DUTCH BLUES CHALLENGE 2024 BEKEND
Geplaatst op zondag 28 april 2024

De finalisten voor de Dutch Blues Challenge 2024 in de categorie bands zijn Emily Hill, Five Dollar Shake, Meryn Bevelander Band en Mojo Hand. In de categorie solo/duo’s zijn de finalisten John F. Klaver en Merel van de Keer. De challengecommissie heeft 25 aanmeldingen beoordeeld op bluesinhoud, instrumentaal en vocaal talent, originaliteit en uitstraling.
Dutch Blues Foundation

 
Op 6 oktober 2024 vindt de Finale Dutch Blues Challenge plaats, dit jaar voor het eerst voor het eerst in TivoliVredenburg Utrecht. De Dutch Blues Foundation en TivoliVredenburg willen het evenement samen nog beter op de kaart zetten in Nederland. Lucas Vroemen, voorzitter van de Dutch Blues Foundation daarover: "TivoliVredenburg is een van de meest gerenommeerde muziekzalen in Nederland. Die uitstraling, faciliteiten en de perfecte ligging in het midden van het land, naast het Centraal Station van Utrecht, zal zeker zorgen voor een boost van het evenement. We zijn erg blij met deze samenwerking". Tickets.
 
De finalisten worden 6 oktober beoordeeld door een onafhankelijke en professionele jury en laten in 20 minuten zien en horen waarom zij op een gerenommeerd podium thuishoren. De acts met de hoogste score mogen Nederland vertegenwoordigen bij de International Blues Challenge in Memphis en bij de European Blues Challenge (EBC) in 2025 in Split, Kroatië.

Dutch Blues Foundation


De afgelopen editie van de EBC won de Nederlandse Robbert Duijf band, in navolging van The Ragtime Rumours in 2018 en Harlem Lake in 2022, waarmee Nederland laat zien veel blues talent met internationale potentie in huis te hebben. De EBC vormt vaak een mooie springplank naar internationale bekendheid en optredens op podia en festivals in heel Europa.


Bekijk het nieuwsoverzicht