Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

APELDOORNSE BLUESBAND FLAVIUM 50 JAAR
Geplaatst op donderdag 14 maart 2019

Dutch Blues Hall of Fame 2015 Flavium 50-jaar on the road met nog steeds een sterke live-performance en bekend als Nederlands meest consistente bluesband. Een meer dan geweldige prestatie. Van harte gefeliciteerd.
De bluesrockers verzorgen nog steeds optredens op festivals en podia in ons eigen land, maar ook in landen als België, Duitsland, Engeland en Ierland krijgen ze niet genoeg van Flavium. Sinds 2015 staat de band in de Dutch Blues Hall of Fame. De band is in 1969 door gitarist Anne Geert Bonder opgericht, wie samen met Eric Bagchus de kern van de huidige line up vormt. Bassist Eric Bagchus zit sinds 1973 bij de band. Verder bestaat het vijftal uit Bert Vrieling (vocals), Willem Swikker (hammond/piano) en Tim de Wijk (drums).
In 1975 kwam de eerste plaat Bad Luck uit. Dit bleek het startsein te zijn van tal van muzikaal materiaal. Het nummer Nightlife, uitgebracht in 1980 werd een echte klassieker. Dit success leidde tot samenwerkingen met allerlei grootheden, met als hoogtepunt een samenwerking met BB King. Onlangs is hun nieuwe album ’50 Years Of Bluespower’ uitgekomen. Dit laat zien dat de heren nog lang niet klaar zijn om te stoppen.

Lees het artikel op www.apeldoorndirect.nl.
Dutch Blues Foundation


Dutch Blues Foundation

Foto's: Peter Vroon


Bekijk het nieuwsoverzicht