Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

GEEN DUTCH BLUES CHALLENGE IN 2020 EN DAVE WARMERDAM BAND NAAR EBC 2021
Geplaatst op zondag 26 april 2020

De huidige ontwikkelingen, zoals de coronamaatregelen, de onzekere vooruitzichten en het feit dat de European Blues Challenge in 2020 definitief niet meer in Nederland gaat plaatsvinden, maar van 25 t/m 27 maart 2021 in Polen, hebben gemaakt dat het bestuur van de Dutch Blues Foundation, in samenspraak met de Raad van Advies, de volgende besluiten heeft genomen:
 
  • De Bluesdag op 4 oktober 2020 gaat niet door. Dit betekent ook dit jaar geen Dutch Blues Challenge. In 2021 wordt de DBC weer opgepakt en dan kunnen de huidige aanmeldingen meegenomen worden. Over de uitreiking van de Dutch Blues Awards volgt nog nadere besluitvorming en berichtgeving.

  • De Dave Warmerdam Band, die deel zou nemen namens Nederland aan de European Blues Challenge 2020, neemt nu deel aan de European Blues Challenge in 2021 in Polen. Hiermee krijgt deze band de kans om zich alsnog te profileren op Europees niveau. In de recente EBU vergadering is besloten dat dit een driedaags evenement wordt, met twee dagen (donderdag en vrijdag) halve finales en een grote finale op de zaterdag.

  • De Dutch Blues Foundation en de Stichting Blues in Zaanstad geven de European Blues Union te kennen dat zij in 2022 of 2023 de organisatie van de EBC weer voor hun rekening willen nemen.


Dutch Blues FoundationBekijk het nieuwsoverzicht