Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

GENOMINEERDEN DUTCH BLUES AWARDS BEKEND
Geplaatst op vrijdag 5 juli 2019

De Dutch Blues Foundation reikt jaarlijks Awards uit en is een niet meer weg te denken begrip in de Nederlandse blues community.
 
De uitreiking vindt plaats op zondag 6 oktober 2019 in Hotel De Rustende Jager te Nieuw-Vennep tijdens de Bluesdag waar ook de finale van Dutch Blues Challenge gehouden wordt. 
In tegenstelling tot voorgaande edities worden nu alle genomineerden in het zonnetje gezet en ontvangen zij een officiële erkenning.
 
De genomineerden zijn dit jaar voor het eerst voortgekomen uit een publieksvoordracht, waarbij iedere bluesliefhebber zijn of haar favorieten kon voordragen voor één van de awards.
Met uitzondering van de Publieksprijs heeft een 10-koppige jury onafhankelijk van elkaar aan de aangemelde kandidaten een score toegekend om te bepalen welke kandidaten het meest bijzonder zijn. Hierna zijn de cijfers per muzikant en per act bij elkaar opgeteld en zijn de kandidaten met de hoogste scores in die categorie de genomineerden.
 
De genomineerden zijn:
 

Genomineerd voor de Award 'Blues muzikant'

 

Genomineerd voor de Award 'Blues-act'

 

Genomineerd voor de Award 'Jong Blues Talent'

 

Genomineerd voor de Award 'Publieksprijs'

 

Genomineerd voor de Award 'Bijzondere prestatie'


Een expertteam gaat de genomineerden beoordelen en diegene met de meeste punten mag per categorie de Dutch Blues Award - nieuwe stijl voor het eerst in ontvangst nemen.
 
De winnaar van de publieksprijs is de genomineerde act die van het publiek de meeste stemmen krijgt.
Van 6 juli tot 1 augustus kan gestemd worden via dutchbluesfoundation.nl/dutch-blues-awards/stemformulier
 
Kaarten voor de Bluesdag zondag 6 oktober zijn te verkrijgen via deze link.


Bekijk het nieuwsoverzicht