Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

GEZOCHT: JONG NEDERLANDS BLUESTALENT
Geplaatst op woensdag 19 oktober 2016

Van 31 januari t/m 4 februari 2017 staat Memphis weer bol van de Blues tijdens de 33e editie van de International Blues Challenge. Eén van de onderdelen is de Youth Showcase op 3 februari. Jonge bluesmuzikanten uit de hele wereld kunnen dan laten zien en horen wat ze in huis hebben. Een unieke kans om deel te nemen aan het grootste mondiale bluesfestival wat we kennen en op te treden voor bookers, programmeurs, agenten en blueslovers from all over the world.

Dutch Blues Foundation

Jonge Nederlandse bluesmuzikanten

De Dutch Blues Foundation wil deze kans ook geven aan jonge Nederlandse bluesmuzikanten. Als we het voor elkaar krijgen een kwalitatief goede band te vinden dan schrijven we die in en kun je spelen in Amerika.

Wat verwachten we van je

  • Je speelt op goed niveau bluesmuziek (drum, gitaar, zang, mondharmonica, etc.)

  • Je bent op 3 februari 2017 nog geen 21 jaar

  • Je hebt voldoende tijd om je samen met anderen voor te bereiden

  • Je bent beschikbaar van 31 januari (vertrek) t/m 5 februari (retourvlucht)

  • Je bent bereid de kosten zelf te dragen (vlieg- en transferkosten ca. € 700,-, hotel ca. $200,- en dan natuurlijk dagelijks je eten en drinken)

  • Je hebt zin in een prachtige en geheel nieuwe ervaring (want dat wordt het)

Coachen en begeleiden

Phil Bee, frontman van Phil Bee’s Freedom en daarvoor van King Mo, gaat de (nieuw te vormen) band coachen en begeleiden. Phil heeft een enorme ervaring in de muzikale wereld, coachte meerdere jonge bluesmuzikanten en was al twee keer eerder met zijn bands in Memphis. Na aanmelding neemt hij contact met je op, beoordeelt hij je kwaliteiten en gaat met je het oefenhok in. Inmiddels heeft hij al een zeer getalenteerde 18-jarige gitarist in het oosten van het land kunnen vinden, die dit avontuur aandurft. Het doel is een spannende en vette jonge bluesband naar Amerika te sturen en ze daar te laten zien wat voor uitstekende jonge bluesmuzikanten Nederland heeft.

De kosten voor deze USA-trip komen geheel voor je eigen rekening. Met een kostenplaatje van ruim $ 1.000,- moet je toch wel rekening houden. Veel geld, dat is zeker, maar er zijn veel manieren om je geld bij elkaar te sprokkelen. Denk aan sponsoring door bedrijven en familie, vrienden, crowdfunding en subsidies.

Het wordt een trip van een kleine week

Naast deelname aan de Youth Showcase gaan we ook proberen in een radioshow te komen en een paar optredens te plannen in andere bluesclubs. Verder nemen we de tijd om de IBC zelf te bezoeken, onze Nederlandse deelnemers aan te moedigen en gaan we  op zaterdagavond naar de finale van de IBC.

Lijkt het je wat?

Ben je goeie jonge bluesmuzikant? Meld je dan aan voor 11 november via office@dutchbluesfoundation.com.Bekijk het nieuwsoverzicht