Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

HOODOO MONKS NAAR FINALE VAN DUTCH BLUES CHALLENGE 2018
Geplaatst op maandag 23 juli 2018

Na beoordeling van de twintig ingezonden aanmeldingen door de Challengecommissie van de Dutch Blues Foundation, hebben zeven bands en één duo zich geplaatst voor de finale op zondag 7 oktober 2018 in Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep.

Daar gaan ze uitmaken wie Nederland gaat vertegenwoordigen in Memphis tijdens de Internationale Blues Challenge 2019 en later dat jaar bij de European Blues Challenge. De aanmeldingen zijn beoordeeld op bluesinhoud, presentatie, originaliteit en vocaal- en instrumentaal talent. duo Gumbo and the Monk is de enige finalist in de categorie solo/duo-act. Op basis van hun optreden in de finale bepaalt de jury of dit duo Nederland mag vertegenwoordigen in Memphis. In tegenstelling tot vorige jaren worden er dit keer geen voorrondes gehouden. De geselecteerde acts gaan rechtstreeks door naar de finale om te laten zien en horen waarom zij op internationale podia thuishoren. 

Dutch Blues Foundation


Dutch Blues Foundation


HOODOO MONKS

Bandbezetting:

Erik van Tilburg - zang / bluesharp 
Benito Esteban - gitaar?
Pit Maypole - drums 
 
Waarom doen jullie mee aan de Challenge?
Omdat ik dat wil. Ik hou van de Blues. Zie het als het verspreiden en uitdragen van 'Blues' als een mooie creatieve uiting. Blues als muziek, Blues als pijn in het leven en Blues als positieve transformatie om er te mogen zijn. De Blues is universeel, geldt voor iedereen. Een leven zonder de Blues bestaat niet. 
 
Wat verwacht je van de Challenge? 
Dat het zal zijn zoals het is. Een aantal bands en muzikanten kennen we persoonlijk. Onze gunfactor naar hen is groot. Het word een feest van herkenning. Liefhebbers van
de Blues bij elkaar. Noem het de Dutch Blues Gathering. 
Hoe pakken jullie de Challenge aan: gewoon een paar sterke nummers uit jullie repertoire spelen of een speciale showcase om de jury te overtuigen? 
We spelen de avond ervoor in Rotterdam, volop, oneindig.? Zonder rem kan ik je beloven. Op zondag gaan we er opnieuw voor. Dat is Blues. Niet verzonnen. Er is geen strategie, helemaal geen bladmuziek. Spelen heelt. Spelen windt op, spelen doet leven. Dat kan alleen vanuit je hart. Teveel afspraken zijn dodelijk. Ik geef aan welk nummer, wij spelen, ons trio is de band. Alles is echt. Het hele jaar door. Geen vooraf geplande setlist, wel vuur en passie. De jury voelt dat wel, of niet. 
 
Hoe plaatsen jullie jezelf in de bluesscene qua stijl en ambitie? 
Ons trio en onze vertolking van de Blues past op veel plekken ook buiten het Bluesland. Dankbaar zijn we wel voor de vele stichtingen en Blues gerichte clubs in Nederland. De gelegenheid om wekelijks te spelen is bijzonder. De faciliteiten zijn vaak goed. We houden van de Bluesscene en het publiek. 
 
Is er iets wat het publiek van jullie zou moeten weten of dat tot op heden onbekend of onderbelicht is gebleven? 
Alles gaat om trillingen, fijne of niet fijne. Meer is er niet. De Blues heeft beide in zich. Geniet ervan. 
 
Dutch Blues FoundationBekijk het nieuwsoverzicht