Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

INSCHRIJVEN VOOR DE DUTCH BLUES CHALLENGE 2014
Geplaatst op zondag 9 maart 2014

Op zondag 5 oktober organiseert de Dutch Blues Foundation voor de vierde keer de Dutch Blues Challenge (DBC) in Hotel de Rustende Jager te Nieuw-Vennep. De DBC heeft twee categorieën: één voor bands en één voor solo/duo’s.
De deelnemers aan de twee categorieën treden voor een onafhankelijke jury, 20 minuten op. Zij worden door de jury beoordeeld op bluesinhoud, instrumentaal talent, vocaal talent, originaliteit en uitstraling. De band en solo/duo met de meeste punten worden geselecteerd om mee te doen aan de International Blues Challenge (IBC) in Memphis (USA) en de band kan ook Nederland vertegenwoordigen tijdens de European Blues Challenge(EBC) in een Europese stad. Net als bij de IBC, de EBC en de vorige DBC zullen er tijdens deze DBC zijn veel organisatoren, boekingsbureaus, platenlabels en media aanwezig zijn en blijkt dat niet alleen de winnaars maar ook de andere deelnemers er optredens, interviews en contacten aan overhouden.

Tot 1 juni 2014 kunnen bands, solisten en duo’s zich aanmelden.
Voor het eerst worden de aangemelde blues-acts voor deelname aan de DBC 2014 geselecteerd door een commissie, bestaande uit blueskenners en -liefhebbers uit het land. De commissie wordt begin april bekendgemaakt en voor 1 juli 2014 worden de deelnemende blues-acts bekendgemaakt.

Aanmelden en de voorwaarden via deze link.


Dutch Blues Foundation
Bringing the Blues Together


Bekijk het nieuwsoverzicht