Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

INSCHRIJVING GESLOTEN VOOR DUTCH BLUES CHALLENGE 2015
Geplaatst op woensdag 4 maart 2015

Dutch Blues Foundation
Bluesbands, -solisten of -duo’s, kunnen zich vanaf 1 maart weer aanmelden voor de vijfde Dutch Blues Challenge, welke op zondag 4 oktober 2015 plaatsvindt in Best Western Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep.
Een commissie, bestaande uit blueskenners en -liefhebbers uit het land, beoordeelt het ingezonden werk van de bluesacts op bluesinhoud, vocaal en instrumentaal talent en originaliteit. Ook wordt de uitstraling van de muzikanten beoordeeld bij een live-optreden.
De winnende band en de solo/duo-act nemen deel aan de befaamde International Blues Challenge in Memphis en de band mag Nederland ook vertegenwoordigen bij de Europese Blues Challenge. De Dutch Blues Foundation, die als doel heeft om de Nederlandse blues te promoten en nieuw talent een podium te geven, spreekt liever niet van winnaars, want muziek is geen wedstrijd. Deelname aan de Dutch Blues Challenge levert veel op voor álle deelnemers. Zo krijgen zij veel media-aandacht, zijn programmeurs van clubs en festivals aanwezig, krijgen zij opbouwende feedback van een jury en worden er professionele film-, foto- en geluidsopnames gemaakt. Na afloop van de Dutch Blues Challenge maken programmeurs door middel van een cheque, die op het podium overhandigd wordt, direct bekend welke acts worden geboekt. DeBluesRadio.com, de 24-uur online zender, waar de Dutch Blues Foundation recent een samenwerkingsverband mee is aangegaan, besteedt ruimschoots aandacht aan de Nederlandse bluesacts die aan de Challenge meedoen, door te zorgen voor airplay en de mogelijkheid te bieden voor akoestische live radio-optredens. Ook met het online BluesMagazine wordt samengewerkt, door iedere maand een deelnemende act voor te stellen als ‘bluesact van de maand’.
Tot 1 juni 2015 kunnen bands, solisten en duo’s zich aanmelden.
Voor 1 juli 2015 worden de deelnemende blues-acts bekendgemaakt.


Aanmelden en de voorwaarden via deze link.


Bekijk het nieuwsoverzicht