Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

INTERNATIONAL BLUES CHALLENGE VAN 21 T/M 25 JANUARI 2014 IN MEMPHIS
Geplaatst op zaterdag 7 december 2013

Het verhaal van de Challenge begint voor Nederland in oktober 2009, wanneer een aantal zeer enthousiaste blues liefhebbers de Dutch Blues Foundation (DBF) opricht ter promotie van de bluesmuziek en blues musici in Nederland. Karen Neumann van de DBF vertelt eerder dit jaar: ‘Al jaren zag ik dat bij de International Blues Challenge in Memphis geen Nederlanders waren. Dat moest eens veranderen. Door middel van de Challenge (Dutch, European en International) wordt een podium geboden aan musici om zichzelf in de schijnwerpers te zetten en een breed netwerk op te bouwen. Het brengt de mensen uit de blues muziekindustrie bij elkaar en biedt de mogelijkheid om in zeer korte tijd verschillende bands te kunnen zien, die reeds hun sporen verdiend hebben maar zich nu nog eens kunnen profileren. Met elkaar gaan ze de uitdaging aan om te laten zien wie Nederland gaat vertegenwoordigen in Memphis en Europa, in 2014 in Riga.’

Voor bijvoorbeeld de deelnemers van vorig jaar en eerste in hun categorie, Robbert Fossen & Peter Struijk en Sugarboy and The Sinners, heeft dit inmiddels al diverse optredens op grote nationale en internationale podia opgeleverd. Nederland zet hiermee haar talenten fors op de (internationale) kaart.

Op 6 oktober heeft de Dutch Blues Challenge 2013 plaats gevonden in Nieuw Vennep. In de categorie bands is de John F. Klaver Band eerste geworden; bij de duo’s zijn Herbie and the Guitarguy als eerste geëindigd.
Beide acts gaan Nederland volgend jaar vertegenwoordigen bij de International Blues Challenge, die gehouden wordt van 21 t/m 25 januari 2014 in Memphis. Om dit fantastische avontuur te kunnen bekostigen en Nederland trots te kunnen maken op haar blues export, hebben ze hulp nodig.

Herbie and the Guitarguy
Tijdens optredens ondersteunt de guitarguy zijn maatje Herbie  door met een voetpedaal een basedrum en snaredrum te bespelen, wat een swingend geheel oplevert. Gecombineerd met prima mondharmonicaspel van Herbie, wordt een originele uitvoering gegeven aan frisse songs. Herbie maakt hierbij af en toe gebruik van fluitjes en de wat minder gebruikelijke megafoon (wel handig om achteraf iedereen mee te bedanken).
Ter gelegenheid van dit Amerikaanse avontuur hebben zij hun debuut album, Rollercoaster, op de website gepubliceerd. Deze cd is gratis te downloaden. In deze economisch mindere tijden, kan nu iedereen van hun muziek genieten. Wel bestaat er de mogelijkheid een donatie te doen om hen financieel te ondersteunen. U kunt uw bijdrage overmaken op rekeningnummer NL76RABO3463465361 tnv De Ruiter Muziek Gieten, onder vermelding van 'Rollercoaster'.
Website: http://www.deruitermuziek.nl/herbie-and-the-nl#.__herbie-and-the-nl

John F. Klaverband
De John F. Klaver Band heeft voor de 2de keer de Dutch Blues Challenge gewonnen. 13 december vindt een gratis concert van de band plaats in Podium Duycker, Raadhuisplein 5 te Hoofddorp. Bezoekers kunnen een vrijwillige bijdrage doen tijdens deze blues avond, in ruil voor een mooi aandenken. John F. Klaver is gitarist, zanger, componist en muziekdocent. Zijn gitaarstudie begon op elfjarige leeftijd, waarbij Gary Moore, Robben Ford en Jimi Hendrix zijn grote voorbeelden waren. Hij studeerde aan het conservatorium van Amsterdam, waar hij les kreeg van Jesse van Ruller, Martijn van Iterson en Eef Albers. In 2007 richtte hij vervolgens het John F. Klaver Trio op, dat later de John F. Klaver Band zou worden. Zoals Matt Schofield zei: 'John is one of the most interesting guitarist from Holland'.
Website: http://www.johnklaver.nl/


Bekijk het nieuwsoverzicht