Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

PRESENTATIE JURY DUTCH BLUES CHALLENGE 2017
Geplaatst op woensdag 13 september 2017

Op zondag 8 oktober vindt in Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep de finale plaats van de Dutch Blues Challenge 2017. De finalisten zijn voortgekomen uit vier voorrondes, die de Dutch Blues Foundation dit jaar voor de tweede keer op rij organiseerde.


De bluesacts worden in de finale beoordeeld door een onafhankelijke jury. De jury selecteert één band en één solo/duo die namens Nederland mee mogen doen aan de International Blues Challenge in Memphis van 16 t/m 20 januari 2018. De band vertegenwoordigt Nederland bij de European Blues Challenge in Hell in Noorwegen op 16 en 17 maart 2018.

De Dutch Blues Challenge en deelname aan de Challenge in de USA en in Europa geeft bluesmuzikanten een extra duwtje in de rug naar meer bekendheid en richting de grotere (inter-) nationale podia.

De Dutch Blues Foundation presenteert met trots de jury, met bluesmuzikanten en muziekkenners uit binnen- en buitenland, die de muziek weet te beoordelen op bluesinhoud, muzikaal- en vocaal talent, originaliteit en uitstraling. Een aantal heeft recent ervaring als deelnemer in Memphis en weet hoe het er bij de Challenges in Amerika en Europa aan toe gaat.

De jury bestaat uit de volgende personen:


Bo Brocken - zanger/gitarist.
Onder zijn artiestennaam Big Bo speelt hij blues met hart en ziel. Met zijn ongepolijste, soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op akoestische en elektrische gitaar, steel dobro, 'cigarbox' gitaar, hi-hatt en bassdrum. In deze one-man-band setting speelt hij naast eigen werk voornamelijk blues-klassiekers uit de jaren ’30, ’40 en ’50. In 2015 won Big Bo de Dutch Blues Challenge in de categorie solo/duo’s en mocht Nederland in 2016 tijdens de International Blues Challenge in Memphis vertegenwoordigen, waar hij de halve finale haalde. Zijn album 'Traveling Riverside' werd uitgeroepen tot Best Dutch Blues CD 2015.
Kars van Nus - zanger/bluesharpist.
De bluesharp spelende zanger heeft met andere formaties al een lange staat van dienst opgebouwd, maar beleeft in 2016 zijn doorbraak als hij met de Detonics de Dutch Blues Challenge wint. In 2017 haalden de Detonics de halve finale tijdens de International Blues Challenge in Memphis. Dat de creatieve, explosieve 50-er jaren West Coast sound van de Detonics met de rauwe ongepolijste stem van Kars aanslaat bij het grote publiek, blijkt wel uit de vele optredens sindsdien in binnen- en buitenland in gelegenheden en op festivals zoals BB Kings Club Memphis, Moulin Blues, Ribs & Blues, Swing Wespelaar, St. Maria Bluesfestival en vele anderen.
Wil Wijnhoven - radiopresentator en fotograaf.
Wil laat geen dag voorbij gaan zonder de blues en vertoont zich geregeld in ‘het veld’ bij bluesconcerten en festivals in binnen- en buitenland om recensies en foto’s te maken voor zijn eigen website: www.bluesbreeker.nl
Daarnaast is Wil presentator en samensteller van het radioprogramma 'Breeker’s Eve', waarin hij ‘amateur’-bands promoot. Wil was adviseur van de Dutch Blues Foundation in de begindagen en in 2015 jurylid bij één van de voorrondes van de Dutch Blues Challenge.
Muriël van Dinteren - zangcoach en zangeres.
Muriël heeft via het conservatorium vooral furore gemaakt in de opera- en jazzhoek. Meer dan 20 jaar ervaring in de muziek business, o.a. als producer van operette en theater en oprichter van het Nederlands Zang College. Vanaf 2017 op tournee met Tango Extremo. Vocal coach van o.a. Frans Duijts, Kenny B en Steffen Morrison. In alle muziekstijlen laat Muriël talenten in zichzelf geloven en gaat zij op zoek naar 'the soul' van de zanger(es).

Kjell Inge Brovoll - directeur Bluesfestival Hell (Noorwegen).
Internationaal is Kjell Inge Brovoll bekend onder zijn muzikale artiesten naam Jolly Jumper, maar veel bekender nog kent de mondiale blueswereld hem als directeur van het grote internationale bluesfestival Blues in Hell, dat al zijn 25e editie kent in 2018. Bovendien is het hem gelukt met zijn organisatie om als gastheer te mogen optreden voor de European Blues Challenge 2018.

Winne Penninckx - treasurer European Blues Union.
Winne Penninckx is de draaiende motor achter de European Blues Challenge, is in België betrokken bij de Brusselse Blues Society, mede-eigenaar van platenfirma & muziekuitgeverij Donor Productions, runt een paar rootslabels zoals Rootz Ruble en blueslabel NAKED, is wereldwijd bekend als penningmeester/treasurer in het bestuur van de European Blues Union, de organisatie die verantwoordelijk is voor het jaarlijks doen organiseren van de European Blues Challenge. Daarnaast is Winne ook bluesmuzikant, bassist bij de Belgische band Howlin’ Bill, de winnende band van de allereerste EBC 2011 in Berlijn.

De Dutch Blues Challenge begint om 14.30. De zaal gaat open om 13.45 uur. Tickets zijn € 12,50 in de voorverkoop.
Info en kaartverkoop: Klik hier.

Jury Finale Dutch Blues Challenge 2016

Jury Finale Dutch Blues Challenge 2016. (Foto: Bert Lek)

 Presentator Bert Reinders en juryvoorzitter Mattanja Joy Bradley

Presentator Bert Reinders en juryvoorzitter Mattanja Joy Bradley. (Foto: Folkert Hielema)


Bekijk het nieuwsoverzicht