Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

NAMEN BEKEND JURY FINALE DUTCH BLUES CHALLENGE 2023
Geplaatst op vrijdag 22 september 2023

Op zondagmiddag 8 oktober organiseert de Dutch Blues Foundation weer de jaarlijkse Dutch Blues Challenge. Voor de finale, die plaatsvindt in Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep, zijn de namen van de jury bekend. De jury bestaat uit een mix van prominente (inter)nationale vertegenwoordigers uit de blues scene.

Dutch Blues Foundation

Jury 2022

Vier bands en twee solo/duo-acts gaan deze middag de uitdaging aan om binnen twintig minuten te laten zien en horen waarom zij op een internationaal podium thuis horen. De jury beoordeelt de acts op bluesinhoud, muzikaal en vocaal talent, originaliteit en uitstraling en bepaalt wie Nederland mag vertegenwoordigen in Memphis tijdens de International Blues Challenge van 16 tot en met 20 januari 2024 en bij de European Blues Challenge van 4 tot en met 6 april 2024 in Braga, Portugal.

De jury voor de Dutch Blues Challenge 2023 bestaat uit:

Lea Lomans - zangeres/percussionist Barn & Belle - winnaar DBC 2022
Lea Lomans is zangeres en percussionist van het Americana & Roots duo Barn & Belle. Barn & Belle wonnen de Dutch Blues Challenge in 2022 en waren halvefinalisten van de International Blues Challenge 2023. Barn & Belle staan bekend om hun energie, persoonlijke verhalen, liefde voor de blues en elkaar. Sinds hun deelname aan de IBC zijn Barn & Belle ieder weekend op een podium in een andere hoek van Nederland te vinden. Nadat ze de halve finale in Memphis hadden bereikt, gingen Barn & Belle op reis naar het zuiden, een inspiratiebron voor vele, met name jongere fans. Zij kwamen thuis met nieuwe nummers, nieuwe verhalen en een gloednieuwe EP The Dead Don't Dance.

Dutch Blues Foundation


Leen Velthuis - Radio Another Blues is Knocking - blues promotor
Leen Velthuis is sinds een jaar of tien actief als dj bij verschillende radiostations o.a. in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en in Canada. Eén van zijn Blues radio programma’s is getiteld Another Blues is Knocking, waar tien keer per week op vijf verschillende stations blues is te beluisteren. Leen is tevens een jaar of vijf actief als CD-promotor voor bluesbands, waarbij het grootste deel voorkomt uit bovengenoemde landen. Zijn promotie-werk is in korte tijd een groot succes geworden en inmiddels ondergebracht in een geregistreerd bedrijf.

Dutch Blues Foundation


Franky Bruneel (BE) - lid van Belgian Blues Federation
Franky Bruneel is hoofdredacteur van het bluestijdschrift ‘Back To The Roots’ en voorzitter van The Belgian Blues Federation. Deze pas opgerichte stichting, aangesloten bij The Blues Foundation heeft tot doel de blues in België te promoten, samenwerking tussen organisaties en muzikanten onderling te bevorderen, kennis en informatie te delen en ondersteuning te bieden waar nodig. Het coördineren van de Belgian Blues Challenge is de eerste officiële activiteit van de Belgian Blues Federation. In de toekomst komen er ook een Blues In The Schools-project, Belgian Blues Awards en een Belgian Blues Relief Fund.

Dutch Blues Foundation


Liesbeth van Hal - programmeur De Groene Engel (Oss) 
Cultuurpodium De Groene Engel in Oss bestaat volgend jaar 25 jaar. Liesbeth van Hal is bij dit podium zo’n 23 jaar actief betrokken als vrijwilliger. De Groene Engel programmeert muziek, theater en film, waarbij bluesmuziek altijd een prominente plek heeft ingenomen. Van 2005 tot 2014 hebben Liesbeth en haar man Willy de Friday Blues daar georganiseerd. Vanaf 2014 is zij de drijvende kracht achter de gehele blues-programmering. In 2021 vond het eerste Engel Blues Festival plaats en op 21 oktober 2023 de derde editie.

Dutch Blues Foundation

liesbeth 2e van links

Shakedown Tim’ ielegems (BE) - Gitarist / zanger

Shakedown Tim (BE) brengt down home blues en uptown boogie zoals die klonk in de jaren 40 en 50, maar zijn songs zijn hedendaags. Zanger-gitarist ‘Shakedown Tim (ielegems) is geen onbekende in de blueswereld: oprichter van Fried Bourbon en werkte vaak voor o.a. Gene Taylor, James Harman, Studebaker John en Little Victor. Shakedown Tim is naast gitarist-zanger ook een entertainer die zijn publiek goed weet te bespelen. Hij bracht twee albums uit op het befaamde label Rhythm Bomb Records die hem al van Boom over Helsinki tot in L.A. heeft gebracht. In 2024 komt zijn derde album uit.

Dutch Blues Foundation


Phil Bee - zanger / multi-Award- / DBC- (2015) / Voice Senior (2021) winnaar
Phil Bee won in 2021 The Voice Senior. Hij ontving vier Dutch Blues Awards, waaronder die voor beste vocalist, beste band en twee CD-Awards. Door het winnen van de Dutch Blues Challenge in 2015, deed Phil Bee’s Freedom mee aan de European Blues Challenge in Italië 2016, alwaar hij met zijn band tweede werd. Phil is al 35 jaar on tour, van Memphis tot Warschau, tegenwoordig met zijn eigen band en met de Jan Akkerman Band. Hij speelde met onder andere Steve Lukather, Noël Redding, André Hazes, Trijntje Oosterhuis en vele anderen.

Dutch Blues Foundation

 
Publieksstem
Dit jaar krijgt ook het publiek (weer) een stem. Per blues-act krijgt een aantal mensen uit het publiek de gelegenheid hun stem uit te brengen. Des te meer een reden om op 8 oktober aanwezig te zijn. 

Dutch Blues Foundation


Kaarten voor de Dutch Blues Challenge ad. € 15,00 (voorverkoop, incl. servicekosten) bestel je hier.
Aan de zaal kosten de kaarten € 20,-

 
Dutch Blues FoundationBekijk het nieuwsoverzicht