Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

UITREIKING KEEPING-THE BLUES-ALIVE AWARD 2015
Geplaatst op zondag 25 september 2016

Zaterdag 17 september was het eindelijk zover en werd de Keeping-The-Blues-Alive Award 2015 uitgereikt aan de voorzitter van Cultureel Café De Amer: Albert Haar.
 
Dutch Blues Foundation

Marcel van der Linden overhandigt de Award aan Albert Haar

Begin dit jaar werd bekend gemaakt dat De Amer deze Award zou krijgen, maar de uiteindelijke uitreiking werd gecombineerd met de viering van het 25-jarig bestaan van muziekcafé De Amer.

Sinds 1991 worden in Cultureel Café De Amer concerten georganiseerd met blues- en rootsmuziek. Het zijn unieke zit- en luisterconcerten waarbij de muzikanten letterlijk op de vingers worden gekeken en waar je tijdens de optredens een speld kunt horen vallen.
Zo worden er altijd drie sets van een half uur gespeeld. Daar tussenin is het tijd om de benen te strekken, een drankje te halen, bij te praten en in de tweede pauze de befaamde gehaktbal te nuttigen. Vanwege deze unieke sfeer, het intieme karakter en het respect wat hen ten deel valt, willen artiesten graag in De Amer optreden.

 De programmeurs weten jaar in jaar uit te verrassen met een keur aan binnen- en buitenlandse artiesten. Gevestigde namen, maar ook nieuwkomers in het blues en singer-songwriter circuit wisselen elkaar af.


Bekijk het nieuwsoverzicht