Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

KEEPING THE BLUES ALIVE AWARD 2016 VOOR THE SHACK
Geplaatst op zondag 19 februari 2017

Sinds de oprichting van de Dutch Blues Foundation wordt elk jaar een persoon of organisatie beloond, die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de bluesmuziek in de afgelopen jaren.
Voor 2016 gaat de Keeping the Blues Alive Award naar The Shack in Oude Meer.

Dutch Blues Foundation
Foto: Onno Wink

Bluesliefhebbers en uitbaters Berry en Rian Kok van The Shack in Oude Meer bieden al jaren lang een podium voor blues artiesten uit binnen- en buitenland. Sinds 1987 organiseren ze bluesavonden. Eerst in hun eigen Blues-Rock Café Simple in de Kwakel en jaren later onder de naam Bikes ’n Blues in Het Galjoen in Amstelveen.

In 2011 maakten ze, samen met Hans Grossouw, The Shack in Oude Meer tot één van de mooiste en sfeervolste Juke Joints van Nederland.
De trouwe aanhang van de Blues ’n Bikes avonden volgden het enthousiaste en gastvrije echtpaar naar The Shack en ook nieuw publiek wist al snel deze bijzondere locatie te vinden.

The Shack is alleen geopend als er een band speelt. De lat wordt hoog gelegd als het om kwaliteit gaat. Toch doen ze alles in eigen beheer en zonder sponsorgelden. De entreeprijs is laag en de consumptieprijzen zijn zeer schappelijk. Het is een geliefde plek voor bluesliefhebbers en artiesten willen er graag optreden.

Op zondag 19 februari 2017 zijn de mensen van The Shack verrast met de mededeling  dat zij de Keeping the Blues Alive Award ontvangen. Binnenkort wordt bekend gemaakt, wanneer de officiële uitreiking plaatsvindt.
 
Dutch Blues Foundation
Foto: Onno Wink
 
De Keeping the Blues Alive Award werd eerder uitgereikt aan Nico Bravenboer, Rien en Marion Wisse, de organisatie van Moulin Blues, Bert Lek, het bestuur van de Rotterdamse Bluessociëteit L’Esprit en Cultureel Café De Amer.


Bekijk het nieuwsoverzicht