Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

OPROEP NIEUWE VRIJWILLIGERS
Geplaatst op zaterdag 24 december 2016

De Dutch Blues Foundation heeft sinds haar oprichting in 2009 een goede naamsbekendheid verworven met de promotie van bluesmuziek in Nederland. 
Jaarlijks wordt er een Dutch Blues Challenge georganiseerd en worden Awards uitgereikt aan mensen die een belangrijke bijdrage leveren aan de blues in Nederland.
De organisatie van deze activiteiten is geheel in handen van vrijwilligers. Om ook in 2017 de blues in Nederland weer succesvol op de kaart te zetten, zijn wij op zoek naar vrijwilligers met een hart voor de blues, die een bijdrage willen leveren aan de doelstellingen van de Dutch Blues Foundation.
Momenteel worden met name nieuwe commissieleden voor de Dutch Blues Challenge gevraagd. Voor de Dutch Blues Challenge kunnen bands en muzikanten zich zelf aanmelden. De challengecommissie beoordeelt ze en stelt vast wie er naar de voorrondes gaan in het voorjaar 2017. De finale vindt plaats op zondag 8 oktober 2017 in Nieuw-Vennep. 
De challengecommissie bestaat uit leden van de Raad van Advies van de Dutch Blues Foundation en bluesliefhebbers uit het land.
Elk jaar is de samenstelling verschillend. Dat werkt niet alleen zeer verfrissend, maar geeft ook elke bluesmuzikant een reële kans om geselecteerd te worden.
Wil je in 2017 ook een bijdrage leveren aan de voorselectie, dan ben je van harte uitgenodigd om je op te geven voor de challengecommissie. 
Je kunt je tot 1 februari 2017 hier aanmelden.
Wat we van je vragen:
Je bezoekt regelmatig blues-events;
Je weet wat er speelt in de Nederlandse bluesscène;
Je bent een echte blueslover;
Je bent aanwezig bij een informatiebijeenkomst (kennismaking en uitleg procedure) op 14 februari 2017 in Wijk bij Duurstede.
je beoordeelt de aanmeldingen op bluesinhoud, instrumentaal en vocaal talent, originaliteit en uitstraling op basis van door de bands aangeleverde MP3’s en Youtube-links;
je doet dat van huis uit in de periode medio februari/medio maart 2017. Tot op heden lag het aantal aanmeldingen rond de 50 stuks.
Wat we je bieden: 
Een leuke kans om de blues eens van een andere kant mee te maken;
Samenwerking in een open en transparante club;
Kennismaking met nieuwe blues collega's;
Gratis toegang tot de finale van de Dutch Blues Challenge in 2017.
Meer informatie over de werkwijze, procedure en voorwaarden van de commissie vind je hier
Wil je je op een andere wijze actief inzetten als vrijwilliger voor de Dutch Blues Foundation, kijk dan www.dutchbluesfoundation.nl/vrijwilligers voor de mogelijkheden.
Bellen of mailen kan ook met Arie Verheul, voorzitter Raad van Advies, telefoon: 06-21132560, e-mail: arie@dutchbluesfoundation.com.


Bekijk het nieuwsoverzicht