Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

RUUD WEBER WINT DUTCH BLUES AWARD BASSIST 2016
Geplaatst op maandag 6 maart 2017

Ruud Weber zal dit jaar de Dutch Blues Award Bassist 2016 ontvangen. Voor de vierde keer werd hij genomineerd door de Award Commissie van de Dutch Blues Foundation en na 2013 en 2014 werd hij voor de derde keer door het publiek als winnaar gekozen.

Dutch Blues Foundation
Foto: ruudweber.com
Ruud Weber heeft een lange staat van nationale en internationale dienst, maar is bij het grote publiek vooral bekend geworden als zanger, bassist en componist van King of The World.
Op het door de band in 2016 uitgebrachte album ‘Cincinnati’, levert Weber als componist een niet te onderschatten bijdrage. Van de dertien nummers zijn er twaalf door Ruud al dan niet in samenwerking met de band, geschreven. Tijdens live optredens waar het plezier en vakmanschap vanaf stralen, valt vooral de soulvolle stem in combinatie met de solide baspartijen op.
Wanneer de Award zal worden uitgereikt zal zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt.
De Dutch Blues Awards worden jaarlijks door de Dutch Blues Foundation uitgereikt aan personen of organisaties die zich op een bijzondere manier verdienstelijk hebben gemaakt voor de blues. Er worden Awards uitgereikt in de categorieën Dutch Blues Band, Dutch Blues Artist, Dutch Blues CD, Dutch Hall of Fame en Keeping the Blues Alive. De Dutch Blues Foundation zet zich sinds 2009 in voor de promotie van bluesmuziek en bluesmusici. De stichting wil talentvolle muzikanten een podium bieden, zorgdragen voor erkenning van bluesmusici en bijdragen aan de bekendheid van de blues in Nederland.
Meer informatie: www.dutchbluesfoundation.nl/bluesgrafie


Bekijk het nieuwsoverzicht