Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

DUTCH BLUES AWARDS 2016 UITGEREIKT AAN RUUD WEBER
Geplaatst op maandag 3 april 2017

Ruud Weber kreeg zondagmiddag 2 april in Café De Amer bij het optreden van King Of The World de Dutch Blues Award 2016 in de categorie Bassist uitgereikt.

Dutch Blues Foundation
Foto: Gerrie van Barneveld

In een tot de nok toe gevuld Café De Amer verzorgde de band zowel een middag- als een avondoptreden.
King Of The World fans uit het gehele land hadden De Amer weer weten te vinden voor dit inmiddels jaarlijks unieke gebeuren.

Voor het begin van de 2e set nam Janny van Doorn van de Dutch Blues Foundation het woord om de Award uitreiking aan Ruud Weber aan te kondigen.

Er werd eerst nog even stil gestaan bij het allereerste optreden van de band op 29 maart 2012, inmiddels al weer vijf jaar geleden, dat ook in Amer plaatsvond. Sindsdien heeft de band op alle podia en festivals in het land gestaan, vier CD’s uitgebracht en een hele serie Awards binnengehaald.
Ruud Weber mag deze middag voor de derde maal een Award mee naar huis nemen. Hij heeft een lange staat van nationale- en internationale dienst, maar is bij het grote publiek vooral bekend geworden als zanger, bassist, tekstschrijver en componist van King Of The World
Op het in 2016 uitgebrachte album ‘Cincinnati’, zijn van de dertien nummers er twaalf door Ruud al dan niet in samenwerking met de band geschreven. Tijdens live optredens waar het plezier en vakmanschap vanaf stralen, vallen vooral de solide baspartijen op in combinatie met de soulvolle stem.
Aan Marianne Brassinga, Webers en KOTW allergrootste fan en deze middag voor de 145ste keer aanwezig bij een optreden van KOTW, de eer om de Award uit te reiken.

Na mooie persoonlijke woorden voor Ruud en een bos tulpen uit Amsterdam was het hoog tijd voor de tweede set, die na een kleine anderhalf uur beloond werd met een staande ovatie van het publiek.

Dutch Blues Foundation
Foto: Gerrie van Barneveld


Bekijk het nieuwsoverzicht