Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

SAMENWERKING DEBLUESRADIO.COM
Geplaatst op zondag 22 februari 2015

Dutch Blues Foundation
DeBluesRadio.com, dé nieuwe 24 uur per dag online blueszender, gaat 19 maart van start, door een live registratie te maken van de CD-presentatie van Ralph de Jongh in de North Sea Jazz Club. De winnaar van de Dutch Blues Challenge 2014, en daarmee deelnemer aan de International Blues Challenge in Memphis, presenteert zijn nieuwe CD, getiteld ‘Sun Coming Up’. DeBluesRadio.com en de North Sea Jazz Club zijn van plan vaker te gaan samenwerken.
Voor dit optreden stelt de North Sea Jazz Club 2 tickets beschikbaar voor donateurs van de Dutch Blues Foundation.
De Dutch Blues Foundation en DeBluesRadio hebben eveneens de intentie uitgesproken om met elkaar te gaan samenwerken. Onder het motto ‘Bringing the Blues Together’ past dit goed in de doelstelling van de Dutch Blues Foundation. Op deze wijze willen zij de Nederlandse blues nog meer onder de aandacht brengen. DeBluesRadio is aanwezig op 11 april tijdens de uitreiking van de Dutch Blues Awards om de volledige show en interviews op te nemen.
 
DeBluesRadio.com
DeBluesRadio biedt met haar toegankelijke mix een unieke radio belevenis van de bluesmuziek in alle facetten. Verschillende stijlen komen aan bod waaronder Rhythm & Blues, Vintage Blues Recordings, Singer-Songwriter, Folkblues en Cajun / Zydeco. Hedendaagse en Nederlandse bluesartiesten krijgen ook nadrukkelijk aandacht op de zender. Het station biedt de optredende artiesten live interviews en unplugged opnames, die gemaakt kunnen worden in de eigen studio in Amsterdam of op locatie.
De playlist van de zender kan via de app en ook via de website interactief gestuurd worden door de luisteraars, wat uniek is in Nederland. De bluesliefhebbers sturen als het ware mee.
Het radiostation is opgericht door twee ervaren radiomakers: Ben Mendes is ruim 16 jaar werkzaam geweest bij NTR / Radio 6 en is daarnaast saxofonist en technicus/producer. Victor van Brakel is in diverse marketing- en research functies werkzaam geweest bij o.a. RTL, Radio10, BNR Nieuwsradio / het FD en diverse media-inkoopbureau's.


Bekijk het nieuwsoverzicht