Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

SHEEWAWAH NAAR FINALE DUTCH BLUES CHALLENGE 2018
Geplaatst op dinsdag 4 september 2018

Na beoordeling van de twintig ingezonden aanmeldingen door de Challengecommissie van de Dutch Blues Foundation, hebben zeven bands en één duo zich geplaatst voor de finale op zondag 7 oktober 2018 in Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep
Daar gaan ze uitmaken wie Nederland gaat vertegenwoordigen in Memphis tijdens de Internationale Blues Challenge 2019 en later dat jaar bij de European Blues Challenge. De aanmeldingen zijn beoordeeld op bluesinhoud, presentatie, originaliteit en vocaal- en instrumentaal talent. duo Gumbo and the Monk is de enige finalist in de categorie solo/duo-act. Op basis van hun optreden in de finale bepaalt de jury of dit duo Nederland mag vertegenwoordigen in Memphis. In tegenstelling tot vorige jaren worden er dit keer geen voorrondes gehouden. De geselecteerde acts gaan rechtstreeks door naar de finale om te laten zien en horen waarom zij op internationale podia thuishoren. Op zondag 7 oktober a.s. vindt in Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep de finale van de Dutch Blues Challenge 2018 plaats. Evenals afgelopen jaren stellen we in de periode voorafgaand aan de Challenge wekelijks een finalist voor. 
 
Dutch Blues Foundation


Dutch Blues Foundation


Bandbezetting:
Sheewawah is de band van Jeroen Kant. Hij schrijft de liedjes, speelt gitaar en zingt. In de vaste bezetting speelt Judith Renkema basgitaar en drumt Gino Bombrini. Omdat Gino en Judith allebei ook druk zijn met verschillende andere bands en projecten, wordt er regelmatig live opgetreden met vervangers. Bassist Roelof Klijn valt in voor Judith. Drummers Jody van Ooijen, Martin de Ruiter en Yori Olijslagers vallen in voor Gino. Tijdens de finale op 7 oktober speelt Roelof Klijn basgitaar en Yori Olijslagers drums. 
 
Waarom doen jullie mee aan de Challenge? 
Om de naamsbekendheid te vergroten, om aan nieuwe leuke speelplekken te komen, voor de ervaring, voor de uitdaging. 

Wat verwacht je van de Challenge? 
Volle bak lachen op pad met fijne muzikanten, lekker optreden, lol hebben en nieuwe mensen ontmoeten. We kijken uit naar een leuke dag. Na Nieuw-Vennep de wereld. Owja, en hopelijk is er ijs, dat eten we graag. 

Hoe pakken jullie de Challenge aan: gewoon een paar sterke nummers uit jullie repertoire spelen of een speciale showcase om de jury te overtuigen?
We vliegen er met gestrekt been in en spelen een bats sterke nummers. Wellicht dat we Yori nog in een glitterjurk kunnen hijsen, dat zal een beetje aan het weer liggen.

Hoe plaatsen jullie jezelf in de bluesscene qua stijl en ambitie? 
Blues/ roots/rock owja en Nederlandstalig, maar dat zou niet uit moeten maken. Voor mij hebben alle nummers die ik schrijf de wortels in de blues, maar als ik van een afstand kijk/luister, dan zou het evengoed eind '60's begin'70's rock kunnen zijn. Of roots. Goed, het moet allemaal een naam hebben. Ik denk dat je het niet te veel af moet kaderen. Ik ben geen purist. Als het voor mijn gevoel goed zit dan is het goed. De blues zit er diep in, dus dat hoor je wel terug. 
 
Is er iets wat het publiek van jullie zou moeten weten of dat tot op heden onbekend of onderbelicht is gebleven? 
Ik heb altijd geroepen dat ik niks met Gibson Les Pauls heb. Dat ik er niet van hou. Of misschien zelfs dat ik er een hekel aan heb. En grillig als ik ben, speel ik nu zélf op een Gibson Les Paul. Een Goldtop nota bene. Wel met P90's.het kan raar lopen. 

Bekijk het nieuwsoverzicht