Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

THE MUDBIRDS EN ROBBERT DUIJF WINNAARS DUTCH BLUES CHALLENGE 2023
Geplaatst op maandag 9 oktober 2023

De Robbert Duijf band en The Mudbirds hebben de Dutch Blues Challengegewonnen, georganiseerd door de Dutch Blues Foundation. De Robbert Duijf band won in de categorie ‘bands’ en The Mudbirds is de beste in de categorie solo-duo. Zij vertegenwoordigen Nederland in januari 2024 tijdens de prestigieuze International Blues Challenge in Memphis in de Verenigde Staten en de European Blues Challenge in april in het Portugese Braga. 

Dutch Blues Foundation


Robbert Duijf won de Challenge vanwege de onvoorspelbaarheid in hun muziek en de manier waarop ze hun emotie konden overbrengen op het publiek.

Dutch Blues Foundation


The Mudbirds kreeg de meeste punten vanwege de eenvoud, de authenticiteit, het speelplezier en het constant hoge niveau. Tijdens de Dutch Blues Challenge werden ook de Dutch Blues Awards uitgereikt:

De Award voor populairste blues muzikant ging naar gitarist Richard van Bergen.
In de categorie Keeping the Blues Alive ging de Award naar Blues Promotion Dongen. 
Voor Bijzondere Prestatie worden dit jaar twee Awards uitgereikt: Ruben Hoeke en Edwin Olthof worden geëerd voor hun Stichting Muziek voor Kids en zanger/gitarist Sem Jansenverdient de Award met de manier waarop hij zijn persoonlijke verhaal vertolkt in de theatershow Who The F*ck is Britt?.

Gitarist Lefthand Freddy is toegelaten tot de Dutch Blues Hall of Fame.
De Award voor Jong Talent ging naar de 19-jarige singer-songwriter en gitarist Nienke Dingemans.Bekijk het nieuwsoverzicht