Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

THOMAS TOUSSAINT WINT DUTCH BLUES AWARD HARPIST 2016
Geplaatst op woensdag 1 maart 2017

Thomas Toussaint is winnaar geworden van de Dutch Blues Award Harpist 2016. Door de Award Commissie van de Dutch Blues Foundation voorgedragen, wist hij dit jaar de meeste stemmen van de bluesfans binnen te halen.

Dutch Blues Foundation
Foto: Paul Scholman
Wat goed is komt snel. Thomas bewijst dat maar weer eens. Pas in 2012 besloot deze perfectionist zich op de bluesharp te werpen en sindsdien is hij nauwelijks van de podia weg te denken. Hij stond met veel binnen- en buitenlandse artiesten op het podium. In 2015 vond hij de tijd rijp om volledig op eigen benen te staan en wist sindsdien met zijn Thomas Toussaint Band een prima reputatie op te bouwen. Daarnaast is hij ook actief als helft van een duo met Robbert Fossen. En Ook in diens band Robbert Fossen & the Electric Men  speelt Thomas de sterren van de hemel.
Waar en wanneer de Award zal worden uitgereikt, wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.
De Dutch Blues Awards worden jaarlijks door de Dutch Blues Foundation uitgereikt aan personen of organisaties die zich op een bijzondere manier verdienstelijk hebben gemaakt voor de blues. Er worden Awards uitgereikt in de categorieën Dutch Blues Band, Dutch Blues Artist, Dutch Blues CD, Dutch Hall of Fame en Keeping the Blues Alive. De Dutch Blues Foundation zet zich sinds 2009 in voor de promotie van bluesmuziek en bluesmusici. De stichting wil talentvolle muzikanten een podium bieden, zorgdragen voor erkenning van bluesmusici en bijdragen aan de bekendheid van de blues in Nederland.
Meer informatie: www.dutchbluesfoundation.nl/bluesgrafie

Bekijk het nieuwsoverzicht