Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

UITREIKING AWARD VOCALIST(E) AAN AJ PLUG
Geplaatst op dinsdag 2 mei 2017

Op zondag 30 april 2017 werd tijdens Johan Derksen's Sunday Blues in Café Hofsteenge in Grolloo de Dutch Blues Award 2017
Vocalist(e) uitgereikt aan AJ Plug. Na een bezielende inleiding door Janny van Doorn werd de Award door Johan zelf aan de Katwijkse schone overhandigd.

Dutch Blues Foundation


Er zijn van die dagen dat je kunt zeggen dat de cirkel rond is. Zondag 30 april is zo’n dag. Verrast als ik in oktober vorig jaar was, toen ik na de Challenge finale voor Memphis de namen las van de genomineerden voor de beste blues vocalist van 2016 en daartussen de gevestigde orde als Phil Bee en Robbert Fossen, de naam van relatieve nieuwkomer AJ Plug zag staan. Bijna 5 jaar geleden gestart met een gelegenheidsformatie, om de hoek in Harmelen op 400 meter en nu 188 kilometer verderop in Grolloo.
Toen: 'Wil jij een verslagje maken voor de DBF en eventueel ook foto’s?' Je leest het hier: bluesmagazine.nl

Na twee finale plaatsen in de Blues Challenge in 2013 en 2014 spelen AJ And The Wildgrooves zich lekker in de kijker. Een naamsverandering bij het uitbrengen van de tweede cd, Chew Chew Chew, die net als de eerst cd volledig uit zelfgepende nummers bestaat, gaat het AJ Plug, zoals de werknaam nu is, lekker voor de wind. De airplay is niet van de lucht, op diverse zenders te horen en zelfs Johan Derksen zette haar als bluesliefhebber op de planken van Voetbal Inside en heeft daar haar televisiedebuut gemaakt. Gewoon elke minuut zendtijd pakken als de mogelijkheid zich voordoet is het motto.

Er is veel gebeurd in de afgelopen vijf jaar. Een aantal wijzigingen in de band. En sinds de cd presentatie in Katwijk zit er nu een paar maanden later een orgelman bij op het podium. Klaas Kuijt, op bass en backing vocals; Jeroen J Goossens drums, Guy Smeets gitaar, Frankie Vee op Hammond. De sound is natuurlijk even wat anders dan met twee gitaristen, maar de Hammond erbij is zeker geen verkeerde keuze.

Ze spelen de uitgebrachte nummers van de cd’s niet in lijn, maar lekker door elkaar. In de pauze wordt de award uitreiking verzorgt door Johan Derksen en Janny van Doorn. Janny verhaald de geschiedenis van de band en haar 'ontdekkers' en tevens grootste twee fans, aldus Janny. De een maakt foto’s voor deze website en de ander, Derksen, mag de Award uitreiken en de felicitaties overdragen aan AJ Plug namens de DBF. Johan vertelt dat hij vereert is deze, voor hem tweede, award uit te mogen reiken. De eerste was aan de inmiddels overleden Harry Muskee. Museum om de hoek, maar dat terzijde, ook die cirkel is rond. Johan verteld en dat heeft hij al vele malen gedaan omdat hij vindt dat de publieke zenders, blues, country, soul, jazz en welke stroming van authentieke muziek dan ook veel te weinig of zelfs niet wordt gedraaid op de radio.

Na de pauze gaat het nog een uurtje door afgewisseld door een akoestische sessie met covers van The Carpenters en Janis Joplin. De 300 aanwezige toeschouwers zijn dolenthousiast.
Naar aanleiding van deze bluesaward werd AJ Plug uitgenodigd door RTL4 om er iets over te vertellen: facebook.com/AJPlugOfficial.

Bekijk hier het optreden van AJ Plug bij RTL Live.

Paul Scholman

Dutch Blues Foundation


Dutch Blues Foundation


Bekijk het nieuwsoverzicht