Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

UITREIKING CD AWARD AAN DE VELDMAN BROTHERS
Geplaatst op zaterdag 3 juni 2017

Vrijdagavond 2 juni werd tijdens de 20e editie van Rhythm & Bluestime Nunspeet de Dutch Blues CD Award 2016 uitgereikt aan The Veldman Brothers.

Dutch Blues Foundation
Het mooie zomerweer zorgde vol volle terrassen, maar familieleden, vrienden en fans hadden zich voor het podium verzameld om de uitreiking van dichtbij mee te maken.
Voorafgaand aan het optreden nam Janny van Doorn van de Dutch Blues Foundation het woord en gaf een korte uitleg over de procedure en beoordeling van de aangemelde CD’s.
De CD Refuel kwam met CD Live@De Noot van Ralph de Jong Band en Memphis Moon van Phil Bee’s Freedom als top 3 uit de bus. Refuel van The Veldman Brothers wist uiteindelijk de meeste publieksstemmen in de wacht te slepen en dat betekende dat The Veldman Brothers deze avond hun inmiddels vijfde Award mee naar huis mochten nemen. 

Dutch Blues Foundation

Bo Brocken, de CD Award winnaar van vorig jaar, kwam vervolgens met de Award in de hand het podium op om deze aan de heren te overhandigen. Hij vertelde, dat hij nadat hij de CD nog eens goed beluisterd had, het een eer te vinden om de Award uit te mogen reiken en het stokje door te geven.
Na de gebruikelijke fotosessie en het dankwoord van Gerrit Veldman, kreeg ook nu de Award weer een prominente plek op de Hammond en werd het hoog tijd voor muziek ‘straight from the heart’.
Met een indrukwekkend optreden werd de Award uitreiking samen met het publiek gevierd. Het leek wel of ze vleugels hadden gekregen, merkte een familielid van de broers na afloop op.

Dutch Blues Foundation


Bekijk het nieuwsoverzicht