Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

UITREIKING DUTCH BLUES AWARD 2016 AAN GITARIST MARCEL SCHERPENZEEL
Geplaatst op zaterdag 25 februari 2017

Op vrijdag 24 februari 2017 gaat de reis naar Hoofddorp, zaal De Duycker, waar de Band of Friends een optreden zal verzorgen. 
Gerry McAvoy bass, Ted McKenna, drums en Marcel Scherpenzeel gitaar.

Dutch Blues FoundationHet eigenlijke doel is om een fotoverslag te maken van de uitreiking van de Dutch Blues Award Gitarist 2016 aan Marcel Scherpenzeel. De heren spelen zonder setlijst, maar na afloop weet Marcel ongeveer nog wat ze gespeeld hebben. ‘The Man I Am’ is het openingsnummer en Gerry McAvoy zweept de boel van het begin af aan lekker op en roept menig maal ‘come on’ de zaal in. Menig ballad wordt meegezongen als ‘Milion Miles Away’ en ‘Shadowplay’. Voor we het weten is er een uur en drie kwartier gespeeld en lijkt het er op te zitten voor vanavond. Gelukkig is daar Marcel van der Linden van de Dutch Blues Foundation, die weet Marcel Scherpenzeel nogmaals het podium op te krijgen om de verdiende Dutch Blues Award Gitarist 2016 uit te reiken, althans zo lijkt het. Vriend van Marcel Scherpenzeel, Hans Grossouw, krijgt de eer om het kleinood, dat is vervaardigd door kunstenaar Leo Gabriels, uit te reiken.

Marcel speelt inmiddels een jaar of vijf met de twee oudgedienden Gerry en Ted die jarenlang met de legendarische Rory Gallagher wereldwijd op alle podia hebben gestaan. De heren vonden destijds Marcel bereid, van wie ze zeer onder de indruk waren en zijn, vanwege zijn gelijkende Rory’s gitaarstijl, maar ook zangwerk spelend in de geest van Gallagher. Band of Friends nemen ook eigen nummers op, en ook deze zijn in de geest van Gallagher.
Na de uitreiking komt het trio niet zonder toegift het podium af en dus krijgen we het bekende ‘Bullfrog Blues’ als uitsmijter in Hoofddorp.
De eerste Dutch Blues Award van 2016 is daarmee uitgereikt.


Bekijk het nieuwsoverzicht