Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

DUTCH BLUES CD AWARD 2020 GAAT NAAR THE RAGTIME RUMOURS
Geplaatst op zaterdag 8 mei 2021

Dutch Blues Foundation


Voor de jaarlijkse Dutch Blues CD Award kunnen Nederlandse bands hun nieuwe CD aanmelden bij de Dutch Blues Foundation. Ze worden beluisterd en beoordeeld door een jury, bestaande uit presentatoren van blues-radioprogramma’s en blues recensenten. Uiteindelijk rollen daar aan het eind van het jaar drie nominaties uit, waarop bluesliefhebbers uit het hele land digitaal kunnen stemmen.
 
In 2020 werden elf Cd’s aangemeld, waarvan Abandon Ship van The Ragtime Rumours, Against The Wind van Phil Bee en Troubled Mind van The Liberators door de jury werden genomineerd. In februari kon er worden gestemd en met ruim 700 publieksstemmen eindigde de CD van The Ragtime Rumours op de eerste plaats.

Tijdens de opnames van een TV-special t.b.v. het 25-jarig bestaan van de Southern Bluesnight op 3 april Parkstad Limburg Theater Heerlen ontving de band de Dutch Blues CD Award 2020 uit handen van bestuursleden Lianne Ruijgrok en Marcel van der Linden van de Dutch Blues Foundation. De uitreiking is te zien in de TV-special, die op 8 mei om werd uitgezonden op L1.

Dutch Blues Foundation


Dutch Blues Foundation


Dutch Blues FoundationBekijk het nieuwsoverzicht