Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

UITREIKING DUTCH BLUES HALL OF FAME AWARD AAN HANS THEESSINK
Geplaatst op vrijdag 27 april 2018

Zanger, gitarist en songwriter Hans Theessink is misschien wel bekender in het buitenland dan in zijn geboorteland Nederland. Het zou zeker vier pagina’s kosten om zijn wereldwijde vermaardheid te omschrijven. Zijn grote verdiensten in de blues is de Dutch Blues Foundation niet ontgaan. Met het uitvoeren van deze muzieksoort gedurende 50 jaar verdient Hans waardering en zal hij worden opgenomen in de Dutch Blues Hall Of Fame.

Op eigen verzoek zou de plechtigheid waaronder het uitreiken van de Dutch Blues Hall Of Fame Award, plaatsvinden tijdens zijn concert in ‘t Verborgen Theater, onderdeel van eetcafé De Buren op 26 april 2018.

Dutch Blues Foundation


Na de pauze werden de banners op het podium geplaatst met de beeltenis en omschrijving van Theessinks werk. Na een indrukwekkende toespraak door Janny van Doorn en het aanbieden van een mooie bos bloemen was het tijd voor de uitreiking. Aan Gait Klein Kromhof de dankbare taak om het fraaie beeld met daarin "Hans Theessink Dutch Blues Hall of Fame 2018" gegraveerd, te overhandigen.

Dutch Blues Foundation


Een zichtbaar gelukkige Hans toonde trots zijn Award en tijdens het spelen van de tweede set pakte hij het beeldje nog maar eens om het goed te bekijken. Voor de bezoekers, die van niets wisten, gaf het een extra dimensie aan het concert. Nog groter was de verrassing toen bleek dat Gait de tweede set meespeelde.

Dutch Blues Foundation


Verslag: Nanny Kajuiter, Fotografie: Onno Wink en Nanny Kajuiter

Bekijk het nieuwsoverzicht