Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

VEEL DEELNEMERS DUTCH BLUES CHALLENGE OP CULEMBORG BLUES
Geplaatst op dinsdag 17 juli 2012

Vorig jaar zijn uit de allereerste Dutch Blues Challengemeer dan 25 boekingen voortgekomen, waarbij diverse artiesten zijn geboekt voor festivals als Blues in Wijk, Moulin Blues, Klinkhamer SundayBlues in Meppel en de komende editie van Culemborg Blues op zaterdag 25 augustus.

Tijdens de komende editie Culemborg Blues spelen namelijk onder andere Robbert Fossen en Bradley’s Circus uit de eerste Dutch Blues Challenge en de eveneens in Culemborg aanwezige acts BluesFellas, Sugar Boy & The Sinners en Robbert Fossen & Peter Struijk zullen tijdens de tweede Dutch Blues Challenge op 23 september in actie komen. Maar ook Ralph de Jongh die als eerste solist namens Nederland deelnam aan de International Blues Challengein Memphis (USA) is te bewonderen op dit prachtige festival. De complete line-up is te vinden op www.culemborgblues.nl en www.myblues.nl.

Dutch Blues Challenge
Tijdens de Dutch Blues Challenge op 23 september doen in de categorie solo/duo’s mee:  Big Bo, Little Boogie Boy en Robbert Fossen & Peter Struijk.

In de categorie bands doen mee: BluesFellas, Blues on Bootz, Red White & Blues, Sugar Boy and the Sinners, The Veldman Brothers, The LoveVeins  en Trouble No More.

Deze blues-acts gaan op die dag de uitdaging aan om voor een onafhankelijke jury,  in 20 minuten te laten zien en horen waar zij goed in zijn. Een band en een solo/duo worden geselecteerd om mee te doen aan de International Blues Challenge in Memphis (USA). De band vertegenwoordigt ook Nederland tijdens de European Blues Challenge in Toulouse (Fr.) en speelt in het eerste weekend van mei op het Moulin Blues Festival te Ospel.

Toegangskaarten voor de Bluesdag inclusief workshop, masterclasses en de Dutch Blues Challenge via deze link.

Bekijk het nieuwsoverzicht