Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

VOORRONDE DUTCH BLUES CHALLENGE 18 JUNI VENLO
Geplaatst op zondag 28 mei 2017

Dutch Blues Foundation
Jaarlijks organiseert de Dutch Blues Foundation een Dutch Blues Challenge (DBC) waarbij bluesbands, duo's en solo-artiesten de uitdaging aangaan om te laten zien en horen waarom zij op een gerenommeerd podium thuis horen en wie van hen namens Nederland mee mogen doen aan de International Blues Challenge (IBC) in Memphis (USA) in januari 2018. De band mag ook mee doen aan de European Blues Challenge maart 2018 in Noorwegen.
 

Voorrondes en finale

Net als vorig jaar vinden er ook in 2017 vier voorrondes plaats op bluespodia, verspreid over Nederland. Op deze manier krijgen meer bluesmuzikanten de kans zich te presenteren voor een breder publiek. Begin dit jaar schreven negenendertig blues acts zich in, waarvan er drieëntwintig werden geselecteerd voor één van de vier voorrondes in Gorcum, Venlo, Hoofddorp en Hoogeveen. Vanuit elke voorronde gaan de twee bluesacts met de hoogst gewaardeerde score op bluesinhoud, muzikaal talent, originaliteit en uitstraling, door naar de finale op 8 oktober in Nieuw-Vennep.
 

Voorronde Venlo

De voorronde in Venlo vindt plaats op zondagmiddag 18 juni 2017 in Muziektheater Royal Irene, Steegstraat 21. De organisatie in Venlo is tot stand gekomen in zeer nauwe en plezierige samenwerking met  Jody Vinken en haar team van Royal Irene. Een club zeer enthousiaste bluesliefhebbers uit Venlo en omgeving die regelmatig het muziektheater omtoveren tot een waar Blueswalhalla met uitstekende bluesacts. De zaal  is vanaf 14.00 uur open, de bands spelen vanaf 15.00 uur. Elke band speelt 20 minuten, een prachtige gelegenheid dus om binnen een paar uur vijf goede bluesbands te zien en horen. Na afloop maakt de jury bekend welke twee zij het meest geschikt vinden voor de finale.
 

Zes bands

De zes bands, die zich in Venlo presenteren zijn:
 
Hoochie Mama uit Noord Holland
Jimmy the Bullet uit Limburg
Joost de Lange Rock Blues Experience uit Zeeland
Mojo Hand uit Brabant
Ragtime Rumours uit Limburg
RUV uit Twente

Tickets

Voor de voorrondes zijn de tickets € 10 (excl. servicekosten) en € 12,50 aan de zaal, indien nog beschikbaar.
Klik hier voor het bestellen van tickets


Bekijk het nieuwsoverzicht