Instagram  FaceBook  Twitter  YouTube

VOORSTELLEN FINALISTEN DBC 2022
Geplaatst op zaterdag 24 september 2022

Op zondag 2 oktober vindt in de Rustende Jager in Nieuw-Vennep de Dutch Blues Challenge 2022 plaats, georganiseerd door de Dutch Blues Foundation. Na twee jaar stilte kan het blues-evenement weer van start.

De finale 2022 kent zeven deelnemers. Drie solo/duo’s en vier bands. Ze spelen allemaal een set van 20 minuten en laten zien en horen wat ze in hun mars hebben. De jury bepaalt wie als beste uit de bus komen in beide categorieën. Veel deelnemers houden er mooie optredens aan over in bluesclubs en op Nederlandse bluesfestivals zoals Ribs & Blues en Culemborg Blues. De winnaars mogen zich in 2023 presenteren op de International Blues Challenge in Memphis en de European Blues Challenge in Polen.
 
Hotel de Rustende Jager
Venneperweg 471, 2153 AD Nieuw-Vennep
Aanvang 14.30 uur Einde ca. 18.30 uur
Entree €12,50. Tickets bestel je hier.
 
Dutch Blues Foundation

 
Theo Sieben(solo)
Componist van film- en theatermuziek, een sessie-gitarist, bluesman en singer songwriter. Hij speelt ook banjo, mandoline en andere snaarinstrumenten, en is gespecialiseerd in traditionele & hedendaagse akoestische blues, rootsy muziek, americana en psychedelisch gitaarwerk. Hij geeft ook gitaarles, vooral over open stemmingen en slide. Je hebt hem misschien wel eens solo zien spelen, oude country blues songs zingend, soms ge-update naar nieuwe originele versies. Of als bandlid van Paulusma, Douwe Bob, Henny Vrienten, Ellen ten Damme.
 
Reemers & de Greef (duo)
Regelmatig gaan ze naar het diepe zuiden van Amerika om daar de plekken te bezoeken die belangrijk zijn geweest in de historie van de Blues en spelen ze ‘s avonds in Juke Joints en Blues cafés. Naast hun succesvolle bluesbands Ramblin’ Dog en Mojo Hand vinden Frank en Joep het heerlijk om samen prachtige eigen en zelf bewerkte Blues en Roots te spelen. Gewapend met diverse gitaren en blues harp brengen ze een divers repertoire dat gaat van oude fingerpicking Delta blues nummers tot heerlijk swingende pareltjes uit de Blueswereld en omliggende gebieden. Blues & Roots gespeeld met passie en gezongen vanuit het hart, dát zijn Frank Reemers & Joep de Greef.
 
Barn & Belle. (duo)
Lea Lomans en Jesse Deledda. Een duo uit het zuiden van Nederland. Denk aan close-harmony begeleid op een arsenaal aan Country & Folk instrumenten. Oilcan-Gitaar, Wasbord, Banjo, Dobro, Melodica, Ukelele en hun "Travellers Drummachine" komen allemaal voorbij. Barn & Belle spelen een mix aan Americana & Roots muziek, waarbij de chemie tussen de twee multi-instrumentalisten van groot belang is.
 
Gloomy Mess. (band)
Een nieuwe, frisse blues formatie met veel liefde voor origineel materiaal. Smaakvol brengen ze eigengemaakte blues nummers van de pen van Elke Nijst, de uiterst sympathieke zangeres die zichzelf begeleidt op basgitaar. De nummers worden met de band samen uitgewerkt, wat zorgt voor een hele authentieke blues sound die speciaal maar ook erg vertrouwd klinkt. Ze variëren in feel, dynamiek en harmonie, zijn compact en toch altijd boeiend. Op film ziet deze band er goed uit maar live klinken ze het fijnst. Het is onvervalste, stevige en originele blues, gespeeld met veel liefde voor deze muziek. Deze band omarmt de blues, maar geniet er ook van om live, op een eigentijdse manier, improviserend, hun eigen unieke nummers ten gehore te brengen. Gloomy Mess bestaat verder uit: Stanley Patty gitaar, Patrick Kessels drums en Johan de Haan hammond.
 
Little Hat(band)
Hun strakke, rauwe en primitieve sound brengt je terug naar een tijd waarin "rockende" blues ook betekende dat er veel "gerolld" werd. Het rauwe en uitstekende zang- en harpwerk van frontman Machiel Meijers wordt mooi aangevuld door het gruizige old-school gitaarspel van de legendarische Dutch Blues Hall of Fame-inductie Willem van Dullemen. Dit "tough-as-nails" duo wordt gecompleteerd door de stuwende ritmes van topdrummer Paolo De Stigter, waardoor ze een alternatief power-trio vormen dat je elke dag van de week van je sokken kan blazen.

Raymunda V. (band)
Een mix van Blues, Rock, een vleugje Soul, Country en Jazz. Geïnspireerd door o.a. Etta James, Bonnie Raitt, Jimi Hendrix en een heleboel Rock uit de 60s/70s. Met een nummer als 'I’d Rather Go Blind" heeft Raymunda menig traantje veroorzaakt. De band krijgt het steeds weer voor elkaar om het dak eraf spelen in menig zaal, kroeg of festival. Raymunda Vervaeck zang, Martin Waliana gitaar, Amon Gijzemijter slide gitaar, Robin Kraag bas en Pat de Wolf drums.
 
The Liberators. (band)
Een stevige blues-rock band uit Limburg met een duidelijke link naar de oorsprong van de moderne muziek. Verschillende nummers op hun laatste album verwijzen naar die oorsprong, de roots, zoals Waitin' met een link naar de heavy electric blues, Can't Wait Another Day en Look for More met een lichte hang naar pop/symfonische invloeden met jazz en fusion. Bluestown roemt de band niet voor niets als "de top van de Nederlandse blues scene". Stephan Hermsen- Lead vocals and harp, Ronald Roodbol - Bass, Frans Piepenbrock - Lead guitars and vocals en Lucas Vroemen - Drums, keyboards, guitars and vocals.
 Bekijk het nieuwsoverzicht